2020-05-25 18:55

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă că este pregătit să se întâlnească cu Putin

 |  20:00
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă că este pregătit să se întâlnească cu Putin

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele rus Vladimir Putin la Minsk pentru discuţii la care vor participa şi Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa, relatează Reuters.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt tensionate de când Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014 şi a susţinut separatiştii pro-Rusia din estul Ucrainei, într-un conflict care a dus la moartea a 13.000 de persoane.

Un acord privind o încetare a ostilităţilor semnat în Minsk în 2015 a avut un succes limitat, însă.

„Iar acum vreau să vorbesc despre Vladimir Putin. Este nevoie să vorbim? Cred că este necesar. Haideţi să discutăm despre cui aparţine de fapt Crimeea şi cine nu este în regiunea Donbass”, a afirmat Zelenski într-un filmuleţ postat pe reţelele sociale, fără să ofere detalii.

Kremlinul a informat că va lua în considerare oferta lui Zelenski.

„Trebuie să înţelegem dacă există posibilitatea unei astfel de întâlniri, trebuie să înţelegem ce fel de nou format este propus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Este o nouă iniţiativă. Bineînţeles că o vom lua în considerare, dar deocamdată nu pot oferi or reacţie”, a adăugat el.

Zelenski a criticat de asemenea o propunere, abandonată între timp, a unui politician ucrainean privind o conferinţă online comună cu televiziunea de stat din Rusia pentru a încerca oprirea războiului din estul Ucrainei.

Zelenski a afirmat că planul reprezintă o încercare „ieftină dar periculoasă” de a diviza ucrainenii în două tabere înainte de alegerile parlamentare care vor avea loc pe 21 iulie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine