2020-07-16 20:16

Prima țară “cu tupeu”: A declarat SFÂRȘITUL pandemiei și a deschis granițele

 |  17:34
Prima țară “cu tupeu”: A declarat SFÂRȘITUL pandemiei și a deschis granițele

„Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice declarată pe 12 martie în ţară”, a afirmat premierul sloven Janez Jansa.

Slovenia a proclamat sfârşitul epidemiei de Covid-19 pe teritoriul său şi şi-a redeschis frontierele, chiar dacă unele măsuri preventive rămân în vigoare, potrivit AFP. Frontierele Sloveniei vor fi redeschise pentru toţi cetăţenii UE, în timp ce cetăţenii altor state vor trebui să stea în carantină.

Slovenia, ţară cu 2 milioane de locuitori ce se învecinează cu Italia, Croaţia şi Austria, a înregistrat în total 1.500 de contaminări şi 103 de decese de Covid-19, cu puţine noi contaminări în ultimele zile. Unele restricţii vor rămâne în vigoare, cum ar fi interdicţia de adunări publice, obligativitatea de a purta mască şi respectarea regulilor de distanţare socială.

Pentru a ajuta populația și afacerile

În cursul acestei săptămâni, guvernul sloven a anunţat ridicarea celor mai multe restricţii începând de săptămâna viitoare, printre care redeschiderea centrelor comerciale şi a hotelurilor cu mai puţin de 30 de paturi. Potrivit radioului public sloven, prin declararea sfârşitului epidemiei statul evită prelungirea automată, până la sfârşitul lui iunie, a unui set de măsuri de susţinere economică votate pentru a ajuta populaţia şi afacerile. Prin urmare, aceste măsuri se vor încheia la sfârşitul lunii mai.

Foto: newsweek.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz