2020-01-29 05:52

Prima ţară din lume care va avea transportul public şi feroviar GRATUIT

 |  13:52
Prima ţară din lume care va avea transportul public şi feroviar GRATUIT

Luxemburgul va deveni prima ţară din lume în care transportul public va fi gratuit, scrie The Guardian, citat de Agerpres. Biletele pentru transportul cu trenul, tramvaiul şi autobuzul vor fi scoase începând de vara viitoare, conform planurilor guvernului de coaliţie reales al premierului Xavier Bettel.

Oraşul Luxemburg, capitala Marelui Ducat, este afectat de cele mai mari ambuteiaje din lume. Oraşul are circa 110.000 de locuitori, dar alte 400.000 de persoane fac naveta pentru a lucra în capitala Luxemburgului. Conform unui studiu, şoferii din oraşul Luxemburg au petrecut în medie în ambuteiaje 33 de ore în 2016. În timp ce întreaga ţară are 600.000 de locuitori, alte aproape 200.000 de persoane care trăiesc în Franţa, Belgia şi Germania trec graniţa în fiecare zi pentru a lucra în Luxemburg. Decizia a fost precedată de măsuri în aceeaşi direcţie: în această vară, guvernul a făcut gratuit transportul public pentru fiecare copil şi pentru fiecare tânăr sub 20 de ani. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-06Parerea ta...

ANONIM
06 Dec 2018

Romania este prima tara din lume unde presedintele este,,ales'' de Sri si tot prima tara din lume unde presedintele ales de SRI este bolnav cu capul A mai fost predecesorul care i a predat fraiela dar parca era un pic mai sanatos la cap
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine