2019-11-20 20:11

Prima zi de SUMMIT NATO: Mai multe trupe în Marea Neagră

 |  23:06
Prima zi de SUMMIT NATO: Mai multe trupe în Marea Neagră

Statele Unite ale Americii sprijină creșterea prezenței NATO în Marea Neagră, iar Turcia dorește sporirea vizibilității acestei prezențe cu un grup naval, potrivit unor surse aliate. Cat despre brigada multinationala, cea formata majoritar din militari romani (2.000 de oameni) si pentru care Bucurestiul negociaza participarea initiala a 1.000 de soldati straini, seful NATO a numit-o "brigada romano-bulgara cu participare internationala".

"Președintele Barack Obama a menționat în intervenția din cadrul Consiliului Nord-Atlantic sprijinul SUA pentru dezvoltarea de opțiuni pentru creșterea prezenței NATO în Marea Neagră", au arătat sursele menționate de Agerpres.

În context, liderul american s-a referit la decizia miniștrilor Apărării în acest caz.

De asemenea, sursele au arătat că Obama s-a referit la importanța conceptului de plan de contingență upgradat în mod general.

Liderul de la Casa Albă a subliniat și importanța dobândirii capacității inițiale a sistemului antirachetă și a menționat contribuția României în acest caz.

Sursele citate au precizat că Barack Obama a vorbit și despre transferul comenzii facilității sistemului antirachetă de la Deveselu de sub comandă americană sub comandă NATO în această lună.

La rândul său, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat importanța securității Mării Negre pentru NATO, nu doar pentru riverani, ci și pentru neriverani.

"Premierul Erdogan a făcut apel la toți aliații să participe și să crească vizibilitatea prezenței NATO cu un grup naval la Marea Neagră", au adăugat sursele aliate.

Sursele au mai precizat că documentul final al Summitului NATO va conține multiple referiri la Marea Neagră.

În cadrul discuțiilor, potrivit surselor aliate, Polonia a anunțat contribuția la brigada multinațională din România cu o companie.

Astfel, sursele aliate au arătat că Bulgaria și Polonia vor participa cert la brigada multinațională din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-08Parerea ta...

ISTORIA PARSIVA SE REPETA
08 Iul 2016

BA DESTEPTILOR ; ATI FACUT UN TRATAT DE RECUNOASTEREA UNITALERALA A GRANITILOR SI INVULNERABILA A GRANITELOR ? SE RAMINE FIECARE IN GRANITELE LUI RECUNOSCUTE DE TOTI . ATUNCI CE MAI CAUTATI SCANDAL CU TOTI SI TOATE PUTERILE ? CE ATI CAUTAT LA SCORMONIREA ARABILOR SI AFRICANILOR ? TURCI AU PROFITAT SI AU FURAT DE 1000 ANI SI NUMAI HOTI AU FACUT . MAGARI ASTIA DIN POZA CITI BANI AU LEFURILE SI CINE II PLATESTE ?
HAZNAUA ISTORIEI
10 Iul 2016

CIND INCEPE CIRCUL IN CUBA ? ACUM ARE DREPTUL SI TARUL .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray