2020-07-04 13:19

Primarul LONDREI cere anularea vizitei lui TRUMP în Marea Britanie. Ce argumente invocă Sadiq KHAN

 |  00:04
 Primarul LONDREI cere anularea vizitei lui TRUMP în Marea Britanie. Ce argumente invocă Sadiq KHAN

Președintele american Donald Trump nu ar trebui să primească dreptul la o vizită de stat în Marea Britanie, din cauza politicilor sale 'dure și rușinoase' privind imigrația, a declarat, duminică, primarul Londrei, Sadiq Khan, potrivit DPA, transmite Agerpres.

Ordinul lui Trump de a interzice temporar intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane și suspendarea programului SUA de primire de refugiați ar justifica o posibilă o hotărâre de a "nu întinde covorul roșu" pentru președintele american, a afirmat el pentru ITV News.

Comentariile primarului Londrei vin cu o zi înainte ca parlamentarii să dezbată o petiție semnată de 1,8 milioane de persoane prin care se cere ca vizita lui Trump să fie decăzută de la statutul de vizită de stat.

Conform petiției, lui Trump ar trebui să i se permită să intre în Marea Britanie doar ca șef al guvernului american, iar vizita sa să nu primească statutul de vizită de stat, care ar implica o recepție dată de Regina Elisabeta a II-a, "deoarece ar pune-o pe Majestatea Sa într-o situație stânjenitoare".

Guvernul, care este obligat să răspundă la orice petiție cu mai mult de 10.000 de semnături, a respins deja solicitarea.

Sadiq Khan, care este musulman, l-a criticat în dese rânduri pe Trump pentru retorica sa dură față de islam și minorități și a mai cerut și altă dată va vizita de stat să fie anulată.

"Cred că această interdicție împotriva persoanelor din șapte țări majoritar musulmane și oprirea programului de refugiați sunt dure și rușinoase. În aceste condiții, nu ar trebui să întindem covorul roșu", a afirmat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz