2020-07-11 03:44

Primul deces din cauza Virusului Zika în SUA

 |  11:56
Primul deces din cauza Virusului Zika în SUA

Autoritățile sanitare americane au anunțat vineri primul deces cauzat de infecția cu virusul Zika din zona continentală a SUA, informează agenția France Presse (AFP).

Institutul național de sănătate publică din SUA Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a indicat într-un comunicat că a fost informat de autoritățile de sănătate publică din statul Utah de decesul unui rezident care a dezvoltat o infecție cu virusul Zika după ce a călătorit într-o zonă în care transmiterea virusului este activă.

"Testele de laborator efectuate în Utah au fost pozitive pentru Zika dar cauza exactă a morții nu a fost determinată", a adăugat CDC fără a face alte precizări asupra acestui caz, menționând numai că este vorba despre primul deces legat de virusul Zika din zona continentală a SUA.

La 29 aprilie, CDC a anunțat primul deces cauzat de infecția cu virusul Zika în Puerto Rico, un teritoriu al SUA, aceasta fiind al doilea deces de pe urma unei asemenea infecții care este rareori fatală.

CDC a precizat, de asemenea, în comunicatul de vineri că până la 7 iulie, nici un caz de infecție cu virusul Zika transmisă de înțepătura unor țânțari — principalul vector al infecției — nu a fost semnalat în zona continentală a SUA, ci numai în Puerto Rico.

Conform datelor statistice actualizate la 6 iulie, un număr de 1.132 de persoane care locuiesc în zona continentală a SUA au fost infectate în timpul unor excursii în țări unde transmiterea virusului este activă. Unele dintre aceste persoane, care nu călătoriseră în afara SUA, au fost infectate prin relații sexuale cu parteneri care se întorseseră din astfel de țări afectate.

Virusul Zika reprezintă o amenințare gravă pentru femeile gravide, deoarece acesta poate provoca malformații congenitale ale creierului, în special microcefalie a fătului care se caracterizează printr-un craniu și un creier insuficient dezvoltate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz