2020-08-05 14:47

Primul deces în Vietnam de la începutul pandemiei

 |  18:20
Primul deces în Vietnam de la începutul pandemiei

După 100 de zile în care nu a mai înregistrat nici un caz nou de infectare cu Sars-Cov2, Vietnamul a înregistrat primul său deces legat de COVID-19, un bărbat în vârstă de 70 de ani, ce suferea de o serie de afecțiuni grave. Povestea de succes a RS Vietnam în tratarea COVID se pare că se încheie cu acest caz.

Pacientul a murit în dimineața zilei de 31 iulie 2020 în urma unui atac de cord la Spitalul Central Huế din provincia Thếa Thiên Huế, unde a fost tratat pentru coronavirus. Bărbatul, rezident în orașul H Towni An, a avut, de asemenea, o serie de alte probleme de sănătate, inclusiv insuficiență renală gravă și hipertensiune arterială. Pacientul fusese internat pe 9 iulie  la secția de medicină internă și urologie al Spitalului din Đà Nẵng după ce a acuzat de dureri în piept.

Trei săptămâni mai târziu, pe măsură ce tot mai multe cazuri au apărut legate de spital, el a fost testat pozitiv la COVID-19 și a fost  izolat pe aceeași secție pentru a începe tratamentul. Ulterior a început să sufere de insuficiență respiratorie și a fost conectat la un ventilator care să-l ajute să respire. El a fost transferat la Spitalul Central Huế în condiții critice. Nu după mult timp, a intrat în stop cardiac, dar medicii au reușit să-l resusciteze. În dimineața următoare, la primele ore, a suferit un alt stop cardiac, însă de această dată medicii nu au putut să-l salveze și a fost declarat mort.

 

Noul focar a izbucnit chiar în mijlocul țării

Noul focar al pandemiei COVID-19 s-a iscat  inițial în 17 iulie în orașul Đà Nẵng, oraș aflat pe vechea linie de demarcație între Vietnamul de Nord și cel de Sud. Investigarea epidemiologică preliminară a arătat că patru din cele cinci cazuri Covid-19 confirmate  sunt legate de trei spitale din centrul orașului Da Nang. Aceste unități de sănătate, după cum au spus experții, sunt Spitalul Da Nang, Spitalul Da Nang C și Spitalul de reabilitare ortopedică și fizică Da Nang.

Pentru a preveni răspândirea bolii, experții au sugerat ca toți oamenii care se întorc acasă de la Da Nang și care sunt legați de spitalele menționate trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, iar declarațiile de sănătate trebuie să fie obligatorii pentru ceilalți.

”Interesant este că analiza genomului a arătat că acesta este un nou tip de Covid-19, care este mai infecțios”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Nguyen Thanh Long. Ministerul Sănătății a trimis cei mai buni experți în Da Nang și a făcut posibil ca  orașul central să poată trimite rapid, și-n condiții bune, cei 80.000 de turiști către casele lor.  Dar și să afle sursa de infecție cât mai curând posibil.

În total în Vietnam au fost infectate 431 de persoane și un singur deces, iar din 27 iulie prin ordin al premierului Phuc, orașul  Da Nang a fost izolat de restul țării.

În același timp patru cetățeni vietnamezi de origine chineză au fost arestate și plasate sub pază în spital, deoarece sunt bănuite că au adus cu bună știință această nouă tulpină de coronavirus în centrul Vietnamului la  Đà Nẵng. Deasemnea ministrul adjunct al Sănătății a anunțat că va testa cel puțin 10 mii de cetățeni în Hanoi și a început deja o testare în masă a populației din  Đà Nẵng.

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz