2020-04-05 20:20

Prin mijlocul României? HARTA care le sugerează ceva anume imigranților

 |  00:02
Prin mijlocul României? HARTA care le sugerează ceva anume imigranților

O anumită…inițiativă a postului turc TRT a stârnit reacții în presa internațională. Se pare că imigranții iau cu asalt Grecia în mod neîntâmplător. “Arma imigrației” în masă fiind folosită în mod voit.

Televiziunea de stat în limba arabă din Turcia, TRT, a publicat o hartă în care este prezentată o nouă posibilă rută a refugiaților sirieni, care trece prin mijlocul României, după cum informează Al Arabiya. Potrivit alarabiya.net, asistăm la o operațiune organizată: ”Autoritățile turce au ajutat sute de migranți și refugiați să treacă granița în Grecia începând de vineri, într-un efort coordonat pentru a presa UE să ajute Ankara în Siria. O dovadă în acest sens fiind ceea ce a publicat televiziunea de stat turcă în limba arabă (TRT) pe site-ul său. Și anume  o hartă care pare să le sugereze imigranțlor cum să ajungă în Vestul Europei”.

Cele două rute

Ruta prezentată de TRT pornește din regiunea Idlib și pare să le arate refugiaților calea spre Vest, explicația scrisă sub ilustrație fiind „Drumul către Franța … o hartă ilustrativă a modurilor în care refugiații din Turcia ar putea să călătorească pentru a ajunge în Franța și în alte țări europene”. Cele  două rute trasate ocolesc Balcanii de Vest, principala cale folosită în 2015. Astfel, refugiații care traversează Marea Egee sunt îndemnați fie să treacă din Grecia tot pe mare spre Italia, fie să se îndrepte spre Bulgaria și să apuce același drum cu cei care trec din Turcia  în Bulgaria și Grecia traversând granițele terestre. Traseul care traversează România este marcat pe hartă cu o linie mai groasă.

“Ce am făcut ieri? Am deschis porţile”

Conform celor mai recente date ale ONU, Turcia a primit circa 3,6 milioane de refugiaţi din Siria, la care se adaugă migranţi din Afganistan şi Irak. Turcia şi-a deschis vinerea trecută frontierele migratorii cu Europa, iar guvernul de la Ankara a amenințat că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

„Ce am făcut ieri? Am deschis porţile. Şi nu le vom închide”, a afirmat sâmbăta trecută preşedintele turc Recep Erdogan. Courrier International vorbește despre o criză umanitară și titrează: ”Migranții, prizonierii manevrelor politice ale președintelui Erdogan”, iar cotidianul belgian Le Soir notează că sute de familii de migranți au crezut că, după anunțul lui Erdogan, vor găsi granițele deschise: ”Au sperat, fără să știe că de fapt ei sunt obiectul unei târguieli politice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

BINE MUNCIT
05 Mar 2020

Da! Informația este una "CORECTA" Astfel de informați avem nevoie, care sa ne ghideze sa ne apere si sa ne protejeze viata.
COMISARUL PARAIPAN
05 Mar 2020

asta a facut soros cu emigrantii din prima zi.Totul este planificat impreuna cu Merkel si nu numai.Chestia cu trecut prin Romania si Ungaria...ha ha ha....pai Viktor Orban abia asteapta sa vada migranti la frontiera ca sa-i puna in avion Lufthansa direct cu destinatia Berlin-nici unul nu ramane la ei.Si bineinteles toate cheltuielile cu banii de la Frankfurt care ajung in pusculita lui soros.Si pe urma cresc preturile si taxele,dobanzile si asa mai departe ca sa plateasca STUPID PEOPLE toata distractia unui nebun ajuns la comanda Europei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine