2020-08-04 21:12

Procurorul general al SUA, William Barr: Sperăm că România va reveni asupra amendamentelor care pot submina lupta împotriva corupţiei

 |  14:00
Procurorul general al SUA, William Barr: Sperăm că România va reveni asupra amendamentelor care pot submina lupta împotriva corupţiei

Procurorul general al SUA, William Barr, îşi exprimă speranţa, după vizita la Bucureşti, că România va reveni asupra amendamentelor care „pot submina lupta împotriva corupţiei” şi s-a arătat încrezător că România va lua măsuri pentru a avea o justiţie eficientă, transparentă şi imparţială.

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri în lupta împotriva infracţiunilor transfrontaliere. Cu ajutorul României, am putut investiga şi extrăda membri ai grupărilor de crimă organizată implicaţi în acţiuni globale de fraude pe internet, iar România oferă o asistenţă esenţială DEA în operaţiunile anti-drog”, se arată înîntr-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Justiţie al SUA.

Barr precizează că parteneriatul SUA - România a fost mereu bazat pe valorile statului de drept şi pe o guvernare bună.

„Cu ocazia vizitei mele la Bucureşti am putut reafirma că statul de drept este un principiu solid şi că toate persoanele, instituţiile şi entităţile ar trebui să fie guvernate şi trase la răspundere în baza unor legi care sunt juste, promulgate public şi implementate în mod egal şi imparţial”, afirmă Barr.

Procurorul general al SUA a vorbit şi despre întâlnirea sa cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall: „Suntem recunoscători pentru susţinerea ministrului Ana Birchall faţă de aceste principii. Sperăm că, sub conducerea ei şi a altor oficiali români, România va reveni asupra amendamentelor recente care ameninţă să submineze abilitatea de a lupta cu corupţia şi suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent şi imparţial. Sunt nerăbdător să ne îmbunătăţim parteneriatul şi să ne continuăm colaborarea apropiată privind implementarea legii cu acest aliat esenţial”.

Reuniunea UE - SUA la nivel ministerial în domeniile justiţie şi afaceri interne a avut loc, miercuri, la Bucureşti, fiind adoptată o declaraţie comună în care cele două părţi arată că lupta împotriva terorismului se află printre priorităţile lor. De asemenea, reprezentanţii UE şi ai SUA au discutat despre securitatea în spaţiul virtual, dar şi despre importanţa accesului transfrontalier rapid la probele electronice.

Cu ocazia prezenţei la Bucureşti pentru această reuniune, procurorul general al SUA a avut întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiţiei, Ana Birchall.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Iun 2019

Ok very good mister Barr.Numai ca ceea ce se intampla in Romania este consecinta a faptului ca fosta administratie Clinton a tolerat anumite persoane corupte de care s-au folosit in diverse situatii si afaceri de coruptie.Daca noi romanii spunem despre personajul X,Y Z ca sunt corupte atunci imediat respectivii folosesc slogane de tipul "Esti anti-american" ,"esti omul rusilor"....bla bla blaaaaa...exact asa facea Udrea care a furat sume de ordinul miliardelor de euro impreuna cu alti complici in perioada administratiei Clinton-Obama.Pana si procurorii DNA care au documentat dosarele de coruptie au avut de suferit pentru ca o gramada de persoane din politica si/sau servicii au fost complici si s-au razbunat acum prin guvernarea PSD .La asemenea nivel de mafie doar americanii mai pot face curatenie daca vor asta.
CUCUVEAUA ROD-BIDON
24 Iun 2019

Dar contra abuzurilor procurorilor nu se pronunta vajnicul procuror ? Asa este si in America ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz