2020-07-02 10:27

“Profeția”: Cine spune că Uniunea Europeană s-ar putea destrăma

 |  15:00
“Profeția”: Cine spune că Uniunea Europeană s-ar putea destrăma

Analiștii din întreaga lume au sub lupă, în ultima vreme și desigur pe fondul pandemiei, acțiunile UE, precum și ce se mai întâmplă cu țările membre UE, în același context.

Se pare însă că această “problemă” a devenit nu numai treaba analiștilor. Miliardarul George Soros a avertizat vineri că Uniunea Europeană ar putea să se divizeze în contextul pandemiei de coronavirus. Aceasta dacă , dacă blocul comunitar nu va emite obligaţiuni perpetue pentru a ajuta statele membre cu probleme, precum Italia, potrivit Reuters.

În ultimii ani, Soros a devenit ţapul ispăşitor al naţionaliştilor şi al partizanilor teoriei conspiraţiei, atât în Europa cât şi în SUA, care îl acuză în special de susţinerea imigraţiei ilegale prin intermediul acţiunilor sale umanitare.

Obligațiunile perpetue și Napoleon

Soros a mai evidențiat că pagubele provocate de noul coronavirus economiei zonei euro vor persista "mai mult decât cred majoritatea oamenilor", adăugând că evoluţia rapidă a virusului înseamnă că un vaccin eficient va fi greu de pus la punct. De aceea, Soros a spus că obligaţiunile perpetue, precum cele utilizate de Marea Britanie pentru a finanţa războaiele împotriva lui Napoleon, ar permite Uniunii Europene să supravieţuiască. Obligaţiunile perpetue nu trebuie răscumpărate niciodată, doar dobânzile trebuie plătite continuu. Sunt dobânzi constante şi presupun un grad mare de încredere al investitorilor în entitatea care le emite.

"Dacă UE nu va putea lua în discuţie acum acest subiect, ar putea să nu supravieţuiască provocărilor cu care se confruntă în prezent. Aceasta nu este o posibilitate teoretică, ar putea fi o realitate tragică", a declarat George Soros, ale cărui spuse au fost deja clasificate de către o parte a mediei internaționale drept “o profeție” în legătură cu era post-pandemică.  

Italia era deja bolnavul Europei?  

George Soros mai a apreciat că UE va trebui să îşi menţină ratingul AAA pentru a emite astfel de obligaţiuni perpetue şi astfel va fi nevoită să aibă puterea de a strânge taxe pentru a acoperi costul obligaţiunilor. În acest sens, Soros a sugerat că UE ar putea pur şi simplu să autorizeze taxe în loc să le impună. 

Referindu-se la situaţia Italiei, Soros a spus că această ţară a fost tratată incorect de către UE şi Germania. "Relaxarea prevederilor privind ajutoarele de stat, care favorizează Germania, a fost una incorectă în ceea ce priveşte Italia, care era deja bolnavul Europei şi apoi a fost ţara cea mai grav lovită de COVID-19", a mai spus Soros.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

MUZEUL ANTIPA
22 Mai 2020

avem nevoie de o mumie asa ca Soros trebuie impaiat de urgenta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz