2020-08-12 16:14

Protest INEDIT la Bruxelles: ninsoarea de lapte praf

 |  16:04
Protest INEDIT la Bruxelles: ninsoarea de lapte praf

Peste 60 de producători de lapte din mai multe tari europene au "înzăpezit" cu un strat fin de lapte praf zona din fața clădirii Consiliului european de la Bruxelles, unde avea loc o reuniune a miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Acestia contestă decizia Comisiei europene de a readuce treptat pe piață stocuri de lapte praf care au fost retrase pentru a încerca să stabilizeze prețurile într-un moment de criză de supraproducție.

La finele lui noiembrie, CE a hotărât repunerea în vânzare a unei părți din stocurile acumulate de peste un an în statele membre, adică 6% din cele 355.000 de tone retrase, însă a refuzat sistematic să finalizeze licitațiile argumentând că ofertele primite s-au situat "mult sub prețurile pieței", potrivit Agerpres.

Prețurile s-au situat între 155 și 190 euro per 100 kg, cu mult sub pragul minim stabilit la prima adjudecare, la 15 decembrie, de 215.10 euro per 100 kg, a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Comisiei, care a insistat că "principalele obiective rămân menținerea echilibrului pe piață și redresarea cursului".

Vicepreședinta sindicatului, Sieta van Keimpema, a subliniat la rândul său într-un comunicat că "pentru mulți producători devine din ce în ce mai mult o chestiune de supraviețuire", aceștia suferind "pierderi importante, în condițiile în care prețul laptelui trece de 30 de eurocenți per kilogram, la costuri de producție de 45-50 de eurocenți".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-23

Mai multe imagini:
Protest INEDIT la Bruxelles: ninsoarea de lapte praf
zoom
Protest INEDIT la Bruxelles: ninsoarea de lapte praf
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz