2020-07-11 12:10

Proteste la Chişinău. Noul Guvern al Republicii Moldova a depus jurământul

 |  07:50
Proteste la Chişinău. Noul Guvern al Republicii Moldova a depus jurământul

Noul Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, a depus jurământul, miercuri noapte, potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei. Membrii Executivului au depus jurământul în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe fondul protestelor violente de la Parlament.

Nicolae Timofti şi-a început discursul prin lansarea unui apel la calm pentru evitarea violenţelor care „nu vor folosi nimănui”.

"Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem. Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al Executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova", a declarat Nicolae Timofti în faţa membrilor Guvernului, potrivit Mediafax.

Preşedintele Republicii Moldova a ţinut să precizeze că este vorba „de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal”.

„În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale. De modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional a acestui Cabinet de miniştri. Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale", a completat Nicolae Timofti.

Acesta şi-a exprimat speranţa că va exista o bună colaborare între Guvern şi Parlament, în vederea promovării reformelor europene.

„Vă puteţi baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul şefului statului", a conchis preşedintele Nicolae Timofti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-21

In legatura cu acest articol...

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis după învestirea noului Guvern de la Chişinău
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz