2020-01-25 12:32

Puternice incendii în insula Thassos din Grecia

 |  08:27
Puternice incendii în insula Thassos din Grecia

Incendiile se extind înt-un ritm alarmant în Thassos şi au transformat insula într-un adevărat iad de foc, aşa cum scrie agenţia oficială de presă din Grecia. Mii de turişti, printre care şi sute de români, se află în vacanţă în insula Thassos.

Cel puţin 20 de autospeciale de pompieri au fost aduse de pe continent cu feriboturile, în condiţiile în care militarii de pe insulă par depăşiţi în lupta cu flăcările. Patru sate au fost mistuite deja de foc. Flăcările se apropie acum de oraşe mai mari precum Potos.

Imagini filmate în portul din Thasos, de unde feriboturile pleacă spre Keramoti, arată că focul se apropie ameninţător şi ar putea pune în pericol chiar mersul navelor.

Flăcările au mistuit mai multe sate şi zeci de hectare de vegetaţie. În Limenaria şi Potos alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Peste o sută de pompieri, ajutaţi de 40 de autospeciale şi mai multe elicoptere se luptă cu flăcările, dar misiunea lor este îngreunată de rafalele de vânt. Autorităţile spun că sunt cele mai grave incendii de vegetaţie din 1985 încoace.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-11

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine