2019-08-23 08:29

PUTIN a arestat vinovații pentru atacul cibernetic din SUA

 |  17:23
PUTIN a arestat vinovații pentru atacul cibernetic din SUA

The New York Times scrie ca doi ofiţeri ruşi de informaţii şi un expert în securitate cibernetică, au fost arestaţi şi acuzaţi de trădare în Rusia. Acestia sunt suspectati că ar fi oferit date serviciilor secrete americane, inclusiv despre atacurile electronice din timpul campaniei prezidenţiale din SUA,

Mai multe surse media din Rusia fac legătura între acuzaţiile de trădare şi dezvăluirea rolului jucat de serviciile ruse în atacurile electronice ce au avut loc în timpul alegerilor din Statele Unite, inclusiv accesarea bazelor de date electorale din Arizona şi Illinois.

Un fost oficial american, care a preferat să rămână anonim, a relatat că surse din Rusia au jucat un rol crucial în stabilirea cu exactitate a responsabililor pentru atacurile cibernetice asupra Comitetului Naţional Democratic şi a campaniei lui Hillary Clinton.

Potrivit publicaţiilor ruse Kommersant şi Novaya Gazeta, citate de independent.md, arestările au fost efectuate la începutul lunii decembrie şi ar fi reprezentat o veritabilă epurare a secţiuni de operaţiuni cibernetice din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia. Printre cei arestaţi se numără Serghei Mikhailov, adjunct al directorului Centrului pentru Securitate Informatică, departamentul de securitate cibernetică a FSB, dar şi Ruslan Stoianov, un expert care lucra pentru compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Un al treilea suspect a fost identificat vineri de către publicaţia naţionalistă Tsargrad şi cotidianul RBC, în persoana lui Dmitri Dojuchayev, un fost hacker care a acceptat să lucreze pentru FSB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray