2019-08-18 14:09

Putin a numit un regiment din armata rusă "Transilvania"

 |  13:25
Putin a numit un regiment din armata rusă "Transilvania"

Preşedintele Vladimir Putin a acordat titulaturi onorifice unor unităţi militare ruse pentru a comemora regimente şi divizii sovietice care s-au remarcat în cel de-al Doilea Război Mondial, printre titulaturi regăsindu-se nume de oraşe şi regiuni din România, Ucraina, Belarus, Polonia şi Germania.

De exemplu, regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Gardă Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Gardă Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Gardă Nejinskii” - toate după orașe din Ucraina.

Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, după regiunea din România. Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Gardă Varşovia”, după capitala Poloniei.

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se specifică faptul că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și de a educa militarii în spiritul devotamentului față de patrie“.

Însă această acţiune ar putea irita ţările vizate, mai ales în state precum Polonia, unde armata sovietică este privită mai degrabă ca o forţă de ocupaţie decât ca o armată de eliberare.

Relaţiile Moscovei cu cele mai multe ţări vecine din Europa s-au deteriorat după anexarea regiunii Crimeea şi intervenţia Rusiei în conflictul din Ucraina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-03Parerea ta...

VETERINAR
04 Iul 2018

Vai si iar vai ! volodea ne vrea gazele (de la fasole) si alte bunuri stramosesti de la preaiubitii vecini din West pe care i-a nasit tanti sissi, cea cu sunca ...
ANONIM
05 Iul 2018

daca avea curaj numea un regiment TELEORMAN, dar se stie ca nu se poate impune in fata lui Daddy.
Doresc sa comentezCITESTE SI...

Armata şi uitarea unui secol de la „fâlfâitul opincii şi nojiţelor” pe cerul Budapestei În aceste zile, mai exact, pe 4 august, se împlinesc 100 de ani de când trupele regale române au ocupat Budapesta, învingând armata bolşevică a lui Bela Kun
05 Aug 2019 |
Becalizarea Armatei și talpanizarea Stelei În 1947 se înființează Asociația Sportivă Armata, iar prima secție a clubului a fost cea de fotbal, care, după reorganizarea sistemului de disputare a campionatului, este admisă în prima divizie a țării, după disputarea unor meciuri de baraj
12 Aug 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray