2019-11-21 08:52

Putin afirmă că Rusia îşi va folosi armele nucleare doar dacă va fi atacată

 |  10:36
Putin afirmă că Rusia îşi va folosi armele nucleare doar dacă va fi atacată

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia îşi va folosi armele nucleare doar în situaţia în care va fi atacată, scrie Associated Press.

Declaraţiile au fost făcute la Soci, la o întâlnire a Clubului de Discuţii Valdai.

Doctrina nucleară a Rusiei nu stipulează un atac preventiv, dar Moscova este determinată să răspundă la un atac al unui potenţial agresor, a declarat Putin.

„Conceptul nostru este să răspundem la un atac. Pentru cei care ştiu, nu trebuie să explic despre ce este vorba, dar pentru cei neiniţiaţi, voi explica din nou. Acest lucru înseamnă că suntem pregătiţi şi vom folosi armele nucleare doar când suntem siguri că un potenţial agresor atacă Rusia”, a declarat Putin.

„Agresorul trebuie să ştie că răspunsul este inevitabil şi că va fi distrus. Iar noi, victimele agresiunii, vom merge în rai ca martiri în timp ce ei vor muri, pentru că nici nu vor avea timp să se căiască”, a adăugat el.

Putin a precizat că Rusia nu ar începe niciodată un război nuclear, pentru că acest lucru ar duce la o catastrofă.

În ceea ce priveşte relaţiile cu Statele Unite, preşedintele rus a declarat că el şi omologul său american, Donald Trump, au viziuni diferite privind anumite probleme, dar acest lucru nu împiedică un dialog bilateral.

„Avem un dialog normal, chiar profesionist iar el cu siguranţă mă ascultă şi nu doar că ascultă, reacţionează la argumentele interlocutorului său şi pot vedea acest lucru. Poate că nu este de acord în anumite privinţe, la fel cum nici eu nu sunt de acord cu el uneori”, a declarat Putin.

Privind dispariţia jurnalistului saudit de la Washington Post, Jamal Khashoggi, Putin a declarat că Rusia nu are destule informaţii în acest sens, adăugând că el consideră că SUA sunt responsabile parţial.

„Din ce ştiu, jurnalistul dispărut a locuit în Statele unite. El nu a locuit în Rusia, ci în SUA. Din cauza aceasta, bineînţeles, SUA au o anumită responsabilitate pentru ce i s-a întâmplat. Este fără îndoială”, a afirmat Putin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-19Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Oct 2018

Nu stiu ce are Putin in cap dar cred ca este declaratie pentru presa....deoarece inca de pe vremea lui GORBY era foarte clar ca niciuna dintre tarile membre permanente ale consiliului de securitate ONU nu va folosi armele nucleare in niciun fel de varianta//dar de atunci s-au mai intamplat multe chestii si anume -exista tari care au arme nucleare si NU SUNT SEMNATARE ale tratatelor internationale..si atunci apare fenomenul "BIN LADEN" adica grupuri necunoscute care fac tot felul de tampenii si nu-si asuma niciun fel de reguli In concluzie nu trebuie sa te gandesti la amenintari din partea tarilor clasice cum ar fi USA,RUSIA,FRANTA,CHINA,UK ci din partea celor care nu au semnat tratatele.....dar de ce apar asemenea grupuri? pentru ca sunt folosite de altii care profita de pe urma lor.......adica ai nevoie sa vinzi multe arme,creezi niste "teroristi necunoscuti" si toata lumea se va inarma de frica....dupa care la cea mai mica sperietura se impusca unii pe altii ca prostii Chestia asta am tot vazut-o incepand cu 22-23decembrie 1989 si "teroristii necunoscuti"din Romania care s-a repetat peste tot prin lume unde era nevoie de probleme artificiale....vezi Bosnia-Yugoslavia,vezi Irak,vezi Libia,vezi Siria,vezi Afghanistan,vezi Somalia etcetera..............Acum cine stie unde mama dracului se plimba "turistii-teroristi"....raspuns corect-ACOLO UNDE LE DAU ORDINE CEI CARE-I FINANTEAZA....hai sa-l intrebam pe Iliescu ca e mare expert in chestiile astea,sa ne spuna si noua ce planuri avea Brucan pentru 2018 si n-a mai apucat sa le puna in practica
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Oct 2018

uite o intrebare pentru cine are chef sa raspunda -INTREBARE-cum e posibil ca sa ai pe AVIGDOR LIEBERMAN un moldovean emigrat in ISRAEL mare "razboinicul luminii" contra IRAN RUSIA CHINA etcetera...cand el era de fapt securist GRU-KGB pentru URSS ca si multi altii care au emigrat in ISRAEL si nu vorbesc decat limba rusa//plus de asta daca acest LIEBERMAN este asa de puternic si cucereste jumatate de planeta de ce nu este in stare sa elibereze macar MOLDOVA de saracie(nu mai cerem sa o elibereze si de rusi ca deja este prea mult pentru el) Adica mai pe scurt CE CREDIBILITATE are unul ca asta(ex-securist GRU-KGB) sa dea ordine NATO si USA cum sa invadeze RUSIA,IRAN,CHINA........dar la el acasa joaca soarecii pe masa de mafie si coruptie Plus vezi ce se intampla in ROMANIA tara in care s-a dus dracului si justitia si economia de piata si ne conduce o MAFIE OLIGARHICO-CIUMA ROSIE Cumea este ca exista evrei civilizati in USA care nici nu vor sa auda de asemenea mafioti sclerozati si spalati pe creieri care vor sa distruga toata omenirea.....de aici s-au nascut toate gruparile asazis "teroristii necunoscuti" care peste noapte au terorizat si EUROPA si USA doar-doar cineva o sa-i creada ca e vorba de IRAN.....adica IRAN-ul care timp de 8ani nu a reusit sa-l dea jos pe Saddam Hussein si au avut un razboi cu peste 8milioane de victime(IRAN-IRAK) acum peste noapte a deveni o superputere mondiala...ca asa vrea sa ne prosteasca cineva Cum naiba toti securistii corupti si mafioti proveniti din EX-URSS precum acest LIEBERMAN au devenit peste noapte "razboinicii luminii"??????...atunci inseamna ca si AL CAPONE sau OMAR HAISSAM trebuia sa fie macar ceva mare patriarh,sau presedinte de organizatie caritabila,sau cine stie,presedinte la NATIUNILE UNITE sau ambasador la VATICAN ....unde esti BRUCANE sa razi de prosti....avem o gramada de prosti care voteaza CIUMA ROSIE
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Oct 2018

Concluzia-cel mai bun prieten al IRAN-ului probabil ca a fost NETANIAHU insusi impreuna cu MERKEL(BONNIE si CLYDE)....ca i-a scapat de SADDAM HUSSEIN si acum s-a umplut toata EUROPA si ARABIA de HEzbollah si AL-QAIDA si tot felul de AS-HALI-SALAM-DANAM de care nu a mai auzit nici dracu in istoria omenirii
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Oct 2018

am gresit o cifra..... IRAN-ul care timp de 8ani nu a reusit sa-l dea jos pe Saddam Hussein si au avut un razboi cu peste 0,8milioane de victime(IRAN-IRAK au fost intre 800.000 si 1milion de victime) acum peste noapte a devenit o "superputere mondiala"
Doresc sa comentezMAI VECHI...

NATO, revenirea la origini Conflictele militare care au apărut în ultima vreme precum ciupercile după ploaie par să fi luat NATO prin surprindere, reacţiile organizaţiei fiind de multe ori întârziate şi trădând o oarecare indecizie. Siria, Irak, Ucraina, şicanele dintre China şi vecinii săi din Asia sunt tot atâtea teste pentru cea mai puternică organizaţie a lumii. Iar toţi cei interesaţi privesc, analizează orice ezitare şi trag concluziile care se impun
25 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray