2019-11-19 03:00

Putin AMENINȚĂ Biserica Ortodoxă: ”Vor fi CONSECINȚE grave”

 |  22:36
Putin AMENINȚĂ Biserica Ortodoxă: ”Vor fi CONSECINȚE grave”

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra unor ”consecinţe grave” după ce Patriarhia Constantinopolului a recunoscut independența Bisericii Ortodoxe Ucrainene de Biserica Ortodoxă Rusă, iar Patriarhia Moscovei a rupt legăturile cu Patriarhia Ecumenică. Este prima reacție a liderului de la Kremlin pe acest subiect. El a insistat, totodată, că Rusia va apăra cu fermitate drepturile şi interesele conaţionalilor din afara ţării, informează AFP.

”Aş dori să subliniez un lucru: politizarea unui domeniu atât de sensibil sfârşeşte întotdeauna cu cele mai grave consecinţe, în primul rând pentru cei care fac asta”, a declarat Putin, care s-a referit apoi și la încercări ”de a rupe legăturile dintre Biserica Rusă şi credincioşii săi din străinătate”.

”Datoria noastră comună - mai presus de toate în faţa oamenilor - este de a păstra unitatea spirituală şi istorică a ortodocşilor”, a subliniat preşedintele rus.

Referitor la încălcarea drepturilor populaţiei rusofone, Putin a declarat că în ”Ucraina se întâmpla aceasta (...); se întâmplă şi în ţările baltice şi într-o serie de alte state unde se rescrie istoria, se duce o luptă cu monumentele şi cu limba rusă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray