2019-10-15 07:23

PUTIN, despre atacul din SIRIA: Astfel de acţiuni nu rămân fără consecinţe. Este o AGRESIUNE

 |  11:45
PUTIN, despre atacul din SIRIA: Astfel de acţiuni nu rămân fără consecinţe. Este o AGRESIUNE

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacul asupra Siriei lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa drept „o agresiune” şi a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU în timp ce liderul suprem al Iranului. Ayatollah Ali Khamenei, i-a numit criminali pe conducătorii celor trei ţări, scrie The Guardian.

Putin a declarat că Rusia va cere o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre „acţiunile agresive ale SUA şi aliaţilor săi”. El a adăugat că Rusia „condamnă ferm atacul asupra Siriei, acolo unde soldaţii ruşi ajută guvernul legitim în lupta sa cu terorismul”.

Preşedintele rus a afirmat în cadrul unui comunicat emis de Kremlin că atacurile coaliţiei condusă de SUA „vor înrăutăţi dezastrul umanitar din Siria”.

Putin a adăugat că atacul „va aduce suferinţă populaţiei şi îi va ajuta pe teroriştii care au torturat cetăţenii sirieni în ultimii şapte ani şi vor provoca un noul val de refugiaţi”.

Atacul are „un efect devastator asupra întregului sistem de relaţii internaţionale”, a susţinut Putin, citeaza News.ro.

El a a subliniat din nou că nu au existat dovezi privind atacul cu arme chimice. „Experţii militari ruşi aflaţi la faţa locului nu au găsit niciun semn că ar fi fost folosit clor sau alte substanţe toxice. Niciun locuitor nu a confirmat un atac chimic”, a precizat Putin.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, un aliat fidel al regimului lui Bashar al-Assad, a condamnat raidurile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA, referindu-se la liderii celor trei ţări ca fiind „criminali”.

„Declar că preşedintele american, preşedintele francez şi prim-ministrul britanic sunt criminali şi au comis o crimă”, a declarat el conform agenţiilor de stat.

„Nu încape îndoială că SUA şi aliaţii săi, care sunt implicaţi într-o intervenţie militară în Siria fără să aibă vreun document valabil şi înaintea unui raport final al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, se consideră poliţia şi judecătorii globali. Ei sunt responsabili pentru consecinţele acestei intervenţii şi ar trebui traşi la răspundere”, a adăugat Ali Khamenei.

Ministerul de Externe al Iranului a afirmat într-un comunicat că „agresiunea reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Siriei”.

„Având în vedere reguli religioase, legale şi etice, Iranul se opune folosirii armelor chimice, dar în acelaşi timp, respinge ferm şi condamnă crearea de scuze pentru a invada o ţară independentă”, se arată în comunicatul ministerului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-14Parerea ta...

BăţăGUI
14 Apr 2018

"sa vorbeasca si Ion,ca si el e om!"
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Apr 2018

aici nu se bate SIRIA cu "Teroristii" sau USA cu Rusia....E vorba de multinationalele care transporta petrol,unii vor sa aduca din Marea Caspica (adica Assad + Rusia) si altii din Irakul ocupat si din Kuweit si Arabia Saudita(Anglia USA si Franta) petrolul ca sa-l vinzi trebuie o conducta din Mediterana unde sunt rusii in porturile siriene....aia e cuiul lui Pepelea pe care se bat multinationalele cu petrol
SAHUL BASTANILOR
14 Apr 2018

IAR TURCI LE FURA PETROLU , LA FEL CUM A FACUT LA NOI CU FIERUL FABRICILOR DE LA NOI . JOACA SAH BASTANI LUMI , CU SOARTA OAMENILOR . ARMAMENTUL TREBUIE CONSUMAT , IESIND DIN GARANTIE
VFD
14 Apr 2018

putin merita sa stearga putina,dupa cum ii spune si numele!
CUCUVEA....
14 Apr 2018

ca de obicei, ești LA ÎNĂLȚIME! Bravos!
LEGILE LOR
14 Apr 2018

EXPIRA VALABILITATEA COMBUSTIBILULUI EXP;OZIV SI DE REACTIE AL RACHETELOR . TREBUIE COSUMATE . MAI FAC SI EXERCITI , SCOALA NOUL LOT DE SOLDATI MERCENARI . BOMBA CU NEUTRONI FRICA LUI CEAUSESCU REZOLVA TOT SI MAI REPEDE . O DA SI DUPA 2 MINUTE SE PLIMBA PRIN DAMASC , CALARE PE CAI ALBI . DREPTATEA SI LEGEA O FAC BOXERI CEI MAI PUTERNICI DIN RING .
Doresc sa comentezCITESTE SI...

Până şi Putin ne compătimeşte Au trecut aproape 30 de ani de la „aplicaţia” din decembrie 1989, iar cei care s-au perindat la conducerea ţării, indiferent de culoare politică, au fost nişte piloţi orbi, aşa cum spunea în 1937 Mircea Eliade despre conducătorii de la aceea vreme
10 Oct 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray