2019-05-26 20:32


Putin i-a transmite lui Trump o scrisoare. Ce mesaj are președintele Rusiei pentru SUA

 |  20:03
Putin i-a transmite lui Trump o scrisoare. Ce mesaj are președintele Rusiei pentru SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului său american, Donald Trump, într-o scrisoare de Anul Nou, că Moscova este pregătită pentru un dialog privind „o agendă vastă”, a informat Kremlinul, scrie Reuters.

„Vladimir Putin a subliniat că relaţiile între SUA şi Rusia reprezintă cel mai important factor în stabilitatea strategică şi securitatea internaţională”, se arată în comunicatul Kremlinului.

„El a confirmat că Rusia este deschisă la dialog cu SUA privind o agendă vastă”, este precizat în comunicat.

La sfârşitul lui noiembrie, Trump a anulat o întâlnire cu Putin care urma să aibă loc la summit-ul G20 din Buenos Aires, făcând referire la faptul că forţele ruse refuză să elibereze marinarii ucraineni capturaţi în Marea Azov.

Moscova a informat că una dintre cele mai importante probleme pe care doreşte să le discute cu SUA reprezintă planurile Washingtonului de a se retrage din tratatul nuclear INF, semnat în timpul Războiului Rece, care limitează capacităţile nucleare ale celor două ţări.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat că un potenţial summit în 2019 depinde de Statele Unite.

„Acest lucru ar trebui adresat Washingtonului. Atât preşedintele nostru cât şi reprezentanţii săi au declarat că suntem pregătiţi pentru discuţii atunci când va dori Washingtonul”, a declarat Lavrov conform agenţiei TASS.

Într-o scrisoare separată trimisă preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Putin s-a angajat să continue să trimită ajutoare guvernului sirian în „lupta împotriva terorismului, pentru a apăra suveranitatea statului şi integritatea teritorială”.

Putin a trimis, de asemenea, scrisori de Anul Nou către alţi lideri mondiali printre care şi premierul britanic Theresa May, prim-ministrul japonez Shinzo Abe şi preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Preşedintele rus a urat poporului britanic „bunăstare şi prosperitate”. Ambasada Rusiei la Londra a informat vineri că Moscova şi Londra au căzut de acord să îşi retrimită la posturi o parte din staff-ul ambasadelor după ce cele două ţări şi-au expulzat reciproc mai mulţi diplomaţi.

Mare Britanie a expulzat 23 de diplomaţi ruşi după ce a acuzat Kremlinul că se află în spatele otrăvirii fostului spion rus Sergei Skripal în oraşul englez Salisbury. Ca răspuns, Rusia a expulzat un număr similar de diplomaţi britanici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-30

TAGURI: vladimir putin, donald trump, anul nou, dialog, scrisoare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG