2020-08-06 04:36

Putin laudă exportul de armament rus în lume şi anunţă anunţă un nou proiect privind cooperarea militaro-tehnice cu ţări străine

 |  10:00
Putin laudă exportul de armament rus în lume şi anunţă anunţă un nou proiect privind cooperarea militaro-tehnice cu ţări străine

Preşedintele rus Vladimir Putin laudă exporturile ruse de armament în străinătate, în contextul în care Rusia rămâne al doilea exportator mondial, cu mult în urma Statelor Unite.

”Rezultatele financiare ale exporturilor producţiei militaro-tehnice au crescut patru ani la rând şi au atins 16 miliarde de dolari” în 2018, a anunţat el luni într-o sesiune a Comisiei cooperării militaro-tehnice.

”Tendinţa creşterii a continuat în primele cinci luni ale acestui an”, a adăugat el.

Potrivit unor date publicate în martie de către Institutul Intercenaţional de Cercetarea Păcii de la Stockholm (SIPRI), Rusia este al doilea exportator de armament din lume, după Statele Unite.

Între perioadele 2009-2013 şi 2014-2018, distanţa între cei doi cei mai mari exportatori a crescut, comparativ, iar exporturile de armament rus au scăzut cu 17% ntre cele două perioade, ”mai ales din cauza scăderii importurilor de armament ale Indiei şi Venezuelei”, cu 42% şi,respectiv, 96%, potrivit acestui raport.

Exporturile militare ruse sunt afectate, din 2014, de sancţiuni occidentale impuse Rusiei din cauza anexării Peninsulei ucrainene Crimeea şi susţinerii separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Preşedintele rus a anunţat luni că un ”nou proiect” a fost pregătit în vederea unei ”mai bune organizări” a cooperării militaro-tehnice cu ţări străine.

Vladimir Putin a notat că noua strategie ”prevede măsuri politice, diplomatice, financiare, economice şi tehnice coordonate”.

”Trebuie să se facă totul în vederea păstrării poziţiei de lider a Rusiei pe piaţa mondială a armanentului”, a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz