2020-06-06 10:39

Putin şi Zelenski au discutat despre pacea din estul Ucrainei

 |  22:00
Putin şi Zelenski au discutat despre pacea din estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au discutat joi în prima lor conversaţie telefonică, despre rezolvarea conflictului din estul Ucrainei şi eliberarea prizonierilor, a informat Kremlinul.

Zelenski, un fost comediant fără experienţă politică, a câştigat alegerile prezidenţiale din Ucraina în aprilie şi a declarat că rezolvarea conflictului dintre separatiştii pro-Rusia şi forţele Kievului este una dintre priorităţile sale.

Kremlinul a informat că discuţia telefonică a fost iniţiată de Kiev.

Cei doi lideri au vorbit despre posibilitatea continuării discuţiilor privind această problemă în formatul „Normandia” care implică participarea Franţei şi Germaniei, se arată în comunicatul Kremlinului.

Zelenski a declarat săptămâna trecută că plănuieşte să continue discuţiile susţinute de UE cu Rusia privind un acord de pace şi că va încerca să elibereze ucrainenii reţinuţi în Rusia. Printre ei se află şi 24 de marinari.

Conflictul din estul Ucrainei a început în 2014, la scurt timp după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina iar peste 10.000 de persoane au fost ucise de atunci.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine