2020-07-11 11:59

Puțini artiști vor dori să joace în aceste condiții: TEATRUL pe pandemie - “crimă și pedeapsă”

 |  17:12
Puțini artiști vor dori să joace în aceste condiții: TEATRUL pe pandemie - “crimă și pedeapsă”

“Dacă aplic distanța fizică așa cum s-a cerut, vom trece de la 700 de locuri la 130 de locuri la Teatrul Montparnasse și de la 200 la 30 la Petit Montparnasse. Este imposibil să redeschid în aceste condiții!”.

Aceasta spune Bertrand Thamin, patronul celor două teatre și, de asemenea, președintele sindicatului național al teatrului privat (SNDTP) din Franța. Mulți directori ai teatrelor pariziene spun că instrucțiunile Ministerului Culturii sunt prea restrictive, potrivit presei francize. Mai multi directori de teatru din Paris sunt de aceeași părere: constrângerile impuse de Ministerul Culturii sunt prea drastice pentru a reuși o viitoare redeschidere a sălilor de spectacol.

Respectarea distanței între fiecare spectator nu se poate aplica

Dacă se consideră că majoritatea celorlalte reguli stabilite de stat sunt aplicabile (circulație „alternativă”, controlul fluxului de spectatori, gelul hidroalcoolic etc.), respectarea distanței de un metru între fiecare spectator nu se poate aplica. „Înseamnă ca un fotoliu din trei să nu fie utilizat și, la fel, un rând de scaune din trei”, a spus Bertrand Thamin, potrivit Le Parisien.

Din punct de vedere economic, la teatrele private, acest lucru nu este posibil. Ca și pentru metrou, trebuie să facem o exceptie, chiar dacă asta ar însemna să cerem spectatorilor să poarte mască”.

Puțini artiști vor dori să joace în aceste condiții

Patroana micii săli Point-Virgule (100 de locuri), Antoinette Colin, găsește regulile și mai dificile, după cum mai notează Le Parisien. „În sala noastră, unde avem doar bănci, vom putea primi doar câțiva spectatori! În plus, primele rânduri ar trebui să le lăsăm libere. Dar oamenii vin la Point-Virgule tocmai pentru apropierea cu artistul… Imaginați-vă o comedie spumoasă cu măști. Cred că puțini artiști vor dori să joace în aceste condiții. Aceste reguli sunt ca și cum ai cere unui brutar să facă pâine fără făina! Sincer, în aceste condiții, prefer să aștept până în septembrie pentru a redeschide, sperând că va trece criza până atunci”.

“Poate că facem o greseală, dar…”

Metaforic vorbind, cam pentru toată lumea teatrului condițiile impuse de pandemie sunt “crimă și pedeapsă”. Patronul de la « European », Sébastien Beslon, e mai rezervat: „Măsurile sunt foarte restrictive, dar ne așteptam. Ne facem calculele, gândindu-ne cum să le aplicăm. Cred că putem primi 180 de persoane, cam 50% din capacitate. Dar pentru moment este doar un plan… Cât despre purtarea măștii, cred că va depinde de voința spectatorilor și a artistului. Dar dorim să redeschidem în această vară, în data de 15 iulie. Poate că facem o greseală, dar noi credem că trebuie să recreăm o dinamică pentru a readuce spectatorii în sali”.

Foto: Le Bon Travel&Culture


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz