2020-05-31 12:19

Radovan Karadzici, condamnat la 40 de ani de închisoare

 |  17:19
Radovan Karadzici, condamnat la 40 de ani de închisoare

Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, a fost găsit vinovat joi de către magistraţii TPI pentru genocid în masacrul musulmani de la Şrebreniţa, pentru comiterea de crime umanitare îndreptate împotriva etnicilor croaţi şi a musulmanilor din oraşele bosniace şi pentru asedierea capitalei Sarajevo.

Magistrații au decis că Radovan Karadzici este vinovat de comiterea de crime împotrica umanităţii în oraşele bosniace, precum persecutarea etnicilor croaţi şi a musulmanilor, comiterea de crime şi expulzarea forţată a acestora.

În ceea ce priveşte al doilea cap de acuzare, asedierea capitalei Sarajevo timp de 44 de luni, care s-a soldat cu moartea a 10.000 de civili, Karadzici a fost găsit vinovat pentru crime de război. Magistraţii au stabilit că rolul jucat de Karadzici a fost esenţial pentru asedierea oraşului Sarajevo, atacat timp de aproape trei ani cu bombe şi gloanţe.

Procurorii spun că fostul oficial a conspirat pentru a elimina toţi cetăţenii de alte etnii decât cea sârbă din Bosnia. Magistraţii au decis condamnarea sa la 40 de ani de închisoare. Aproximativ 100.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul conflictului civil din Bosnia şi Herţegovina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine