2020-07-11 17:56

Răspândirea de “ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional”? Poziția Ministrului ungar de Externe

 |  15:51
Răspândirea de “ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional”? Poziția Ministrului ungar de Externe

“Maghiarii sunt o naţiune de peste 1000 de ani şi nu acceptă aerele de superioritate patetice şi ipocrite”, fiind “capabili să decidă ce vor şi ce nu”, iar miniştrii de externe din cele cinci ţări “ar face mai bine să-şi vadă de treabă”.

Afirmația îi aparține Ministrului ungar de Externe, care i-a convocat pe ambasadorii Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei, pentru răspândirea de  “ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional”. Ministrul Peter Szijjarto a subliniat că omologii săi din cele cinci țări și-au exprimat susținerea într-o scrisoare adresată secretarului general al Consiliului Europei , care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la legislația  adoptată în Ungaria cu privire la coronavirus. Unii dintre ei au făcut afirmaţii individuale “reproducând minciunile deja plictisitoare cum ar fi că guvernul  construieşte o dictatură sau vizează puteri nelimitate”, a spus şeful diplomaţiei ungare, potrivit digi24.ro.

“Eu şi ţara mea am fost atacaţi pe nedrept şi în trecut în baza unei propagande ideologice”

Recent, premierul Viktor Orban i-a informat pe liderii Partidului Popular European (PPE) cu privire la campania de atac şi dezinformare fără precedent împotriva Ungariei: “Au spus că Parlamentul a fost închis, deşi se întruneşte în mod regulat şi oferă loc pentru dezbateri aprinse. De asemenea, au afirmat că am dobândit o putere nelimitată pentru mine. Dimpotrivă, puterea Parlamentului a fost extinsă în detrimentul guvernului. Într-o perioadă în care, la nivel mondial, luptăm pentru o acţiune eficientă împotriva epidemiei de coronavirus, când vieţi umane sunt în joc, au lansat un atac coordonat împotriva noastră, fără nicio bază reală. Eu şi ţara mea am fost atacaţi pe nedrept şi în trecut în baza unei propagande ideologice părtinitoare, dar cea de acum a fost cea mai josnică şi mai cinică pe care am trăit-o vreodată. Au ignorat în mod deliberat faptul că au luat în colimator un guvern care tocmai încearcă să salveze vieţi”.

În scrisoarea adresată PPE, Viktor Orban a atras atenţia asupra faptului că, între timp, Comisia Europeană a examinat măsurile luate în Ungaria şi a declarat fără echivoc că aceste atacuri sunt nefondate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz