2019-12-05 22:18

Răsturnare de situaţie în cazul morţii jurnalistului Jamal Khashoggi. Anunţul Arabiei Saudite şi reacţia lui Trump

 |  10:55
Răsturnare de situaţie în cazul morţii jurnalistului Jamal Khashoggi. Anunţul Arabiei Saudite şi reacţia lui Trump

Autorităţile din Arabia Saudită au recunoscut, după ce negaseră iniţial, că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul. Totodată a fost anunţat şi faptul că doi înalţi oficiali au fost concediaţi în urma acestui incident.

Procurorul public din Arabia Saudită a anunţat într-un comunicat că între Khashoggi şi oamenii care l-au întâlnit în consulat a izbucnit o luptă care a dus la moartea acestuia.

"Investigaţiile sunt încă în desfăşurare şi 18 cetăţeni saudiţi au fost arestaţi", se arată în comunicatul transmis de presa de stat saudită.

Consilierul regal, Saud al-Qahtani, şi şeful serviciului de informaţii, Ahmed Asiri, au fost concediaţi din funcţiile lor.

Trump: “Este un prim pas mare”

Preşedintele american Donald Trump a declarat în timpul unei vizite în Arizona că explicaţia Riadului în cazul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a murit în interiorul consulatului saudit la Istanbul, este "credibilă", relatează cotidianul The Guardian şi agenţia Reuters. "Consider că este un prim pas mare. Foarte, foarte mulţi oameni sunt implicaţi şi este un prim pas extraordnar", a declarat Donald Trump.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-20

In legatura cu acest articol...

Arabia Saudită neagă acuzaţiile privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi
Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce nu importăm și terapie de șoc din Arabia Saudită De câțiva ani buni, nu a fost săptămână la noi în care să nu explodeze câte un scandal de corupție sau legat de problemele din justiție, în special despre protocoalele secrete și legalitatea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție
07 Feb 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray