2019-10-17 23:24

RĂSTURNARE de situație în Marea Britanie. Se pregătește un nou REFERENDUM

 |  23:49
RĂSTURNARE de situație în Marea Britanie. Se pregătește un nou REFERENDUM

Peste numai cinci săptămâni, Marea Britanie va avea un referendum pe tema Brexitului. Va fi sub forma alegerilor pentru Parlamentul European, dar, în realitate, el va fi un pre-referendum.

Aşadar, acum obiectivul este simplu: să înmulţim la maximum numărul voturilor pentru partidele care sprijină un referndum de confirmare pe tema Brexitului, acordând electoratului britanic posibilitatea de a alege între acceptarea unui Brexit negociat şi rămânerea în UE, potrivit The Guardian, citat de Rador.   Dacă Partidul Laburist se pronunţă clar în favoarea referendumului de confirmare, atunci Partidul Laburist se numără printre aceste partide. Dacă Partidul Laburist nu e destul de clar, atunci ne îndreptăm spre liberal-democraţi, spre partidul Change UK, spre Partidul Verzilor, spre Partidul Naţional Scoţian sau spre Plaid Cymru (un partid din Ţara Galilor, n. red.). Pănă la urmă, ceea ce contează mai mult decât numărul exact de fotolii adjudecate, e faptul că putem spune: "X milioane de oameni au votat pentru partidele proeuropene şi proreferendum, iar numai Y milioane au votat pentru partide hotărât pro-Brexit, precum UKIP, partidullui Nigel Farage, şi Partidul Conservator". Este vital, e crucial să face în aşa fel, încât să nu existe niciun vot pierdut. Fiecare voce va conta.   Există încă şanse mici ca parlamentarii conservatori se fie atât de îngroziţi de Armageddonul electoral ce s-ar crea pentru partidul lor pe 23 mai, încât să se gândească să sprijine acordul Theresei May într-un vot final disperat din parlament, oprind astfel alegerile în ultimul minut, dar această probabilitate e mică şi va fi o şansă de care trebuie să profităm.     Noul partid Change UK (Schimbarea Regatului Unit) îi reuneşte pe unii dintre cei mai curajoşi şi mai independenţi parlamentari din Marea Britanie (în prezent, ei,se află în parlament ca Grup Independent, Toggers) şi va da probabil câţiva dintre cei mai interesanţi candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Asta va stârni interesul presei şi pe cei al alegătorilor, făcânndu-i să contrabalanseze zgomotele produse de partidul lui Farage. Dar Change UK (sau Chukas, după o pălărie purtată de unul dintre liderii săi, Chuka Umunna) nu dispune de vreo maşinărie electorală la nivel naţional sau de "armata de teren" a liberal-democraţilor, astfel încât apariţia sa nu va face decât să reducă şi mai mult votul proeuropean.    

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-18Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Another Brexit in the Wall A venit și B-Day, ziua referendumului pro sau contra ieșirii Marii Britanii din UE, celebrul Brexit. La cum arată sondajele și cotele de la casele de pariuri londoneze, tabăra ce se opune exit-ului este mai numeroasă, deci insularii vor rămâne în Uniune. Deocamdată
22 Iun 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray