2019-05-26 03:01


RĂZBOI în Balcani? Serbia AMENINȚĂ Kosovo cu intervenția militară

 |  17:15
RĂZBOI în Balcani? Serbia AMENINȚĂ Kosovo cu intervenția militară

Un consilier prezidenţial din Serbia a evocat vineri posibilitatea unei intervenţii militare sârbe în Kosovo, după decizia Parlamentului de la Priştina de formare a unei armate, dar Alianţa Nord-Atlantică a îndemnat ambele părţi să dea dovadă de reţinere.

Nikola Selakovici, un consilier al preşedintelui sârb Aleksandr Vucici, a declarat, potrivit agenţiei Associated Press, că armata sârbă ar putea trimite trupe şi ar putea declara Kosovo teritoriu ocupat.

Administraţia de la Belgrad a catalogat decizia de înfiinţare a armatei kosovare drept "cea mai mare ameninţare directă la adresa păcii şi stabilităţii regionale".

Goran Rakici, liderul etnicilor sârbi din Kosovo, a catalogat "inacceptabilă" decizia privind armata kosovară, argumentând că "acest lucru arată clar că Priştina nu vrea pace". Rakici i-a îndemnat totuşi pe etnicii sârbi din Kosovo să "manifeste reţinere şi să nu răspundă la provocări".

O eventuală intervenţie militară sârbă în Kosovo ar genera o confruntare directă cu mii de membri ai Misiunii NATO de menţinere a păcii, inclusiv cu militari americani, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-14

TAGURI: serbia, balcani, razboi, kosovi, armata, interventie militara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HMM....
14 Dec 2018

1.ULTIMA ORĂ Serbia anunță că vrea SĂ ATACE Kosovo: România și colegele din NATO cer Belgradului să nu pornească RĂZBOIUL https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-serbia-anun-a-ca-vrea-sa-atace-kosovo-romania-i-colegele-din-nato-cer-belgradului-sa-nu-porneasca-razboiul_1311138.html 2.Vestele Galbene pornesc REVOLUȚIA în toată Europa: S-au extins în Polonia și Croația https://www.stiripesurse.ro/vestele-galbene-pornesc-revolu-ia-in-toata-europa-s-au-extins-in-polonia-i-croa-ia_1310930.html 3.Ungaria FIERBE: Proteste VIOLENTE reprimate cu GAZE lacrimogene de jandarmi. Zeci de arestări și răniți https://www.stiripesurse.ro/ungaria-e-in-clocot-proteste-violente-reprimate-cu-gaze-lacrimogene-de-jandarmi_1311086.html Ne apropiem oare de ceea ce-a spus Pr.Arsenie Boca: România va fi înconjurată de flăcări și cei care vor dori să se întoarcă (ref.la români), nu vor mai putea. Și, pentru că suntem în NATO, ferească Dumnezeu, vor fi trimise trupe (probabil...) împotriva Serbiei! Iar în apărarea Serbiei, va sări Rusia, alăturându-se poate - Ungaria și Bulgaria...
VIN OAMENI VERZI - ROSI .
14 Dec 2018

URA . DARIUS VILCOV PRIM MINISTRU SI TERENTE DE TELEOHOTMAN PRESEDINTE PE VIATA . OLPUTA SI VASILICA MINISTRESE LA APARARE SI DRUMURI
Random imageUltimele stiri


STARBAG