2020-07-14 13:34

Război sau ce? Asaltul camioanelor MILITARE la Casa Albă (Video)

 |  15:16
Război sau ce? Asaltul camioanelor MILITARE la Casa Albă (Video)

Au devenit deja obișnuință imaginile văzute pe străzile din capitala SUA, Washington. Și nu numai imaginile din capital, ci și cele din toată SUA, care au surprins - în afara protestelor ce au legătură cu cazul Floyd - jafurile, ceea ce e îngrijorător. Deoarece, potrivit unora dintre analiștii americani protestele pentru o cauză nu ar trebui să aibă legătură cu vandalismul și anarhia, căci deja vorbim despre altceva…

Președintele american Donald Trump a cerut intervenția armatei.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=H_g4Sy-zAXg&feature=emb_title

De câteva zile, marile orașe americane se află sub împeriul violețelor, înregistrându-se morți, răniți și arestări. Mai multe camioane militare pline cu soldați înarmați au fost surpinse, marți, în apropiere de Casa Albă, potrivit CNN. De altfel, forțele de securitate au intervenit și luni seara și au tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în protestatarii pașnici din zona Casei Albe pentru a degaja perimetrul și a-i permite președintelui Donald Trump să meargă, pe jos, la Biserica ST John.

Pe lângă manifestanți pașnici, demonstrațiile au fost marcate de noi violențe și acte de vandalism atât în Los Angeles, cât și în New York, dar și în alte orașe americane, în ciuda instituirii stării de asediu. Deși a condamnat violențele și actele de distrugere, contracandidatul democrat Joe Biden l-a acuzat pe Trump că folosește armata împotriva poporului american.

Polițistul vinovat arestat, dar continuă actele de vandalism

George Floyd este bărbatul afro-american aflat în centrul amplelor proteste din Statele Unite. El a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”, a anunțat avocatul familiei, Ben Crump, potrivit CNN.

George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde. Când a venit ambulanța, Floyd era deja mort, susține avocatul familiei. „George a murit pentru că avea nevoie să respire. Avea nevoie de o gură de aer”, a explicat avocatul. Autopsia independentă a fost cerută de familie în condițiile în care institutul public de medicină legată a anunțat că nu există „dovezi fizice” care să susțină diagnosticul unei „asfixii de natură traumatică sau al unei strangulări”.

Polițistul ucigaș a fost în cele din urmă arestat, fapt care nu a estompat amplele proteste din SUA.

Foto: ABC News


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
02 Iun 2020

garda nationala nu armata
REZOLVARE
02 Iun 2020

Si asa nu mai aveau de lucru . Erau veterani someri .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz