2020-02-26 21:46

Războiul informaţional al Rusiei: Moscova înfiinţează un alt serviciu de propagandă

 |  23:01
Războiul informaţional al Rusiei: Moscova înfiinţează un alt serviciu de propagandă

Kremlinul are planuri mari pentru conflictul său mediatic cu Vestul. Un nou program guvernamental va oferi „informaţii alternative” despre principalele subiecte internaţionale.

Autorităţile ruse au anunţat fondarea unui serviciu internaţional, cu finanţare de la stat, care se va opune activ „propagandei agresive” a statelor occidentale. Potrivit informaţiilor oferite de directorul său, Dmitri Kiselev, serviciul va purta numele Sputnik şi va oferi programul în limbi străine al agenţiei RIA Novosti şi al postului de radio Vocea Rusiei, reunite încă de anul trecut în agenţia „Rusia de astăzi” („Rossia Segodnia”). Reprezentantul rus a mai spus că Sputnik va oferi o „interpretare alternativă”, atât de căutată într-o lume în care mai multe centre de putere îşi dispută întâietatea. „Suntem împotriva propagandei agresive care alimentează lumea şi impune un punct de vedere unipolar. Lumea nu poate fi unipolară, aceasta va duce la victime şi vărsare de sânge”, a subliniat Kiselev.

Angajat al postului public Rossia şi realizator al emisiunii săptămânale „Vesti nedeli”, Kiselev s-a evidenţiat ca un critic acerb al opoziţiei din Rusia şi practicant al unui discurs antiamerican. La sfârşitul anului trecut, Vladimir Putin l-a numit pe acesta la conducerea agenţiei „Rusia de astăzi”.

CNN

Compania Turner International a anunţat luni că va suspenda difuzarea în Rusia a canalului american de televiziune CNN, informează Mediafax. Potrivit unui comunicat, decizia a fost luată ca urmare a „schimbărilor recente” operate în legislaţia rusă privind funcţionarea mass-media. „Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi-i vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii”, se arată într-un document al companiei.

O lege recent adoptată în Rusia limitează la doar 20% partea de capital care poate fi deţinută de o entitate străină la o companie media din Rusia. Cele mai importante instituţii mass-media din Rusia sunt de stat sau aparţin unor oligarhi apropiaţi de Kremlin, noua lege ameninţând  buna funcţionare a organismelor media de opoziţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine