2020-07-11 18:44

REACȚIA lui Trump la avertismentul autorităților americane privind un al doilea val de COVID-19 în toamnă

 |  14:16
REACȚIA lui Trump la avertismentul autorităților americane privind un al doilea val de COVID-19 în toamnă

Donald Trump i-a solicitat miercuri directorului Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, Robert Redfield, să-şi retracteze afirmaţia că al doilea val de noul coronavirus din toamnă ar putea fi mai rău decât situaţia actuală, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro.

Directorul CDC a făcut acest comentariu, care a fost extrem de distribuit, într-un interviu apărut marţi în Washington Post. Miercuri, Trump a scris pe Twitter că acest expert în sănătate a fost citat greşit şi că va emite un comunicat. Totuşi, Redfield a spus că a fost citat corect, comentează Reuters.

"Cred că este important să subliniez ce nu am spus: Nu am spus că va fi mai rău", a afirmat Redfield în conferinţa de presă zilnică despre pandemie de la Casa Albă. "Am spus că va fi mai greu şi posibil mai complicat pentru că vom avea gripă şi coronavirus circulând în acelaşi timp", a declarat el.

Afirmaţiile lui Redfield vin în contextul în care Trump a părut să minimalizeze riscul că venirea toamnei sau a iernii ar putea aduce un alt val de COVID-19, combinat cu epidemia de gripă de sezon.

"Nu vom trece prin ce am trecut în ultimele luni. S-ar putea să nu mai apară deloc", a declarat Trump.

Totuşi, el a spus că ar putea exista "tăciuni de corona" care s-ar putea combina cu gripa şi care ar produce probleme.

Liderul de la Casa Albă a spus că este încurajat văzând că unele state îşi deschid economiile şi relaxează restricţiile.

El a anunţat că administraţia sa va organiza o ceremonie la 4 iulie la National Mall din Washington, aşa cum a făcut şi anul trecut. În prezent, locuitorii din capitală sunt sub restricţia de ieşire din casă până la 15 mai.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz