2019-10-22 09:24

Reacția Mexicului la ridicarea zidului ANTIIMIGRAȚIE

 |  08:15
Reacția Mexicului la ridicarea zidului ANTIIMIGRAȚIE

"Mexicanii nu vor plati pentru acest zid", a spus presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, despre zidul antiimigratie pe care Donald Trump a anuntat ca il va construi de-a lungul celor 3.200 de kilometri, la graniţa sudică a Statelor Unite.

”Eu regret şi condamn decizia administraţiei americane de a continua cu ridicarea zidului la graniţa care ne-a divizat ani de-a rândul mai mult decât ne-a unit vreodată. Am spus asta în nenumărate rânduri: mexicanii nu vor plăti pentru acest zid. Mexic dă dovadă de respect şi se aşteaptă să primească respectul cuvenit unei naţiuni suverane”, a declarat preşedinetele Nieto, care urmează să se întâlnească săptămâna viitoare la Washington cu republicanul Donald Trump.

Alocuţiunea liderului mexican a avut loc la câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a semnat un mult aşteptat ordin executiv, prin care a cerut începerea imediată a ridicării zidului la graniţă, care în opinia sa va salva mii de vieţi, milioane de locuri de muncă şi miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Mulţi lideri ai opoziţiei mexicane i-au cerut lui Enrique Pena Nieto să-şi anuleze vizita de săptămâna viitoare în Statele Unite ca un semn de protest faţă de decizia luată de Donald Trump. Însă, şeful diplomaţiei mexicane a explicat că vizita va merge mai departe, fără nicio schimbare prevăzută în program.

”O naţiune fără graniţe nu este o naţiune”, le-a spus Donald Trump poliţiştiilor de frontieră şi angajaţilor Departamentului de Securitate Internă, care s-au adunat pentru a privi semnarea ordinului executiv în Biroul Oval.

Acest ordin cere începerea imediată a construirii unui zid ”fizic” la graniţa sudică, precum şi arestarea imigranţilor ilegali şi eliminarea rapidă a imigranţilor a căror solicitări de azil sau de reşedinţă au fost deja respinse de autorităţile americane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray