2020-08-05 14:40

Recep Tayyip Erdogan: Trebuie bineînțeles să aplicăm decizia Curții Constituționale (referitor la Twitter), dar nu o respect

 |  12:02
Recep Tayyip Erdogan: Trebuie bineînțeles să aplicăm decizia Curții Constituționale (referitor la Twitter), dar nu o respect

Recep Tayyip Erdogan, premierul Turciei, a criticat vineri decizia Curții Constituționale care a apreciat ilegală blocarea foarte controversată a rețelei Twitter și a cerut guvernului să anuleze această măsură, relatează AFP și Reuters.

“Trebuie bineînțeles să aplicăm decizia Curții Constituționale, dar nu o respect. Nu respect această decizie. Ar fi trebuit respinsă din motive procedurale”, a declarat Erdogan în fața presei, înainte de a efectua o vizită în Azerbaidjan, transmite Agerpres.

Guvernul islamo-conservator turc nu a ridicat blocajul rețelei Twitter, decizie luată miercuri de Curtea Constituțională, în pofida presiunilor opoziției, a internauților sau a Washingtonului. Într-un ordin dat miercuri, cea mai înaltă instanță turcă a decis în unanimitate că interzicerea rețelei de socializare Twitter constituie o încălcare a dreptului constituțional la libertatea de expresie și a ordonat deblocarea imediată.

Twitter a fost blocat la 20 martie în Turcia, la solicitarea premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzații de corupție împotriva sa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz