2020-02-26 00:32

Recompensă de un milion de dolari pe capul fiului lui Osama bin Laden

 |  13:18
Recompensă de un milion de dolari pe capul fiului lui Osama bin Laden

Statele Unite oferă o recompensă de până la un milion de dolari pentru informaţii cu privire la unul dintre fiii fostului lider Al-Qaeda, Osama Bin Laden, scrie BBC.

Hamza Bin Laden este pe cale de a deveni liderul grupării teroriste, conform oficialilor americani, care suspectează că el se află în apropierea graniţei dintre Afganistan şi Pakistan.

În ultimii ani, el a publicat clipuri audio şi videoclipuri în care le cere susţinătorilor săi să atace SUA şi aliaţii săi ca răzbunare pentru uciderea tatălui său.

În 2011, forţele speciale americane l-au ucis pe Osama Bin Laden în Abbottabad, Pakistan. Bin Laden s-a aflat în spatele atacurilor teroriste de pe 11 septembrie 2001 în care au murit aproape 3.000 de persoane.

Hamza Bin Laden, despre care se crede că are în jur de 30 de ani, a fost desemnat oficial de SUA ca fiind terorist acum doi ani. Departamentul de Stat susţine că el s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, cel care a deturnat unul dintre cele patru avioane comerciale folosite în atacurile din 2001, el intrând cu avionul în unul dintre turnurile World Trade Center în New York.

Scrisorile trimise de Osama Bin Laden şi găsite de trupele americane arată că el îl pregătea pe Hamza pentru a prelua conducerea al-Qaeda.

Hamza Bin Laden ar fi petrecut mai mulţi ani cu mama sa în Iran, unde ar fi avut loc şi nunta, în timp ce alte informaţii sugerează că el ar fi trăit în Pakistan, Afganistan sau Siria.

„Considerăm că el se află probabil la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan şi va trece în Iran. Dar ar putea fi oriunde ... în Asia de sud şi centrală”, a declarat Michael Evanoff, secretar asistent pentru Securitatea Diplomatică.

SUA au invadat Afganistanul în 2001 şi au dat jos regimul talibanilor, care oferea adăpost Al-Qaeda. În ultimii ani, Al-Qaeda a fost eclipsată de ISIS (Statul Islamic) care a organizat numeroase atacuri în Occident.

„Al-Qaeda în această perioadă a fost relativ liniştită, dar aceasta este o pauză strategică, nu o capitulare”, a declarat Nathan Sales, coordonatorul anti-terorism al SUA.

„Al-Qaeda de astăzi nu este staţionară. Se reconstruieşte şi continuă să ameninţe SUA şi aliaţii săi ... Să fie clar, al-Qaeda are în continuare capacitatea şi intenţia de a ne lovi”, a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-01Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
01 Mar 2019

si eu care credeam ca e in Costa Rica cu Udrea,trage si el o clanta curvei din Plescoi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine