2019-10-16 00:28

Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România în urma anunţului privind mutarea ambasadei la Ierusalim

 |  12:52
Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România în urma anunţului privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim, conform arabnews.com. Invitaţia de a vizita România i-a fost adresată anul trecut suveranului iordanian de către preşedintele Klaus Iohanni, la o întâlnire avută cu ocazia participării la Adunarea Generală ONU. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile pe care le prezintă exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea ţării noastre de a acţiona în această calitate pentru consolidarea relaţiei dintre UE şi Iordania.

„Majestatea sa Regele Abdullah II îşi anulează vizita în România care fusese programată să înceapă luni”, a informat Ministerul de Externe al Iordaniei.

Conform presei Iordaniene, Regele Abdullah urma să aibă întrevederi bilaterale cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu oficiali ai Parlamentului.

Cele dăuă ţări ar fi urmat să semneze un acord şi două memorandumuri de înţelegere în diverse domenii. De asemenea, cu ocazia vizitei, urma să aibă loc şi un forum de afaceri pentru mediul privat din cele două ţării.

Viorica Dăncilă a anunţat duminică la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim.

"De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.Dăncilă a precizat că susţinerea faţă de Israel şi de comunitatea evreiască constituie preocuparea constantă a Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut în septembrie 2018 o întrevedere bilaterală cu Regele Regatului Haşemit al Iordaniei, Abdullah al II-lea, în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar şeful statului român a reiterat atunci invitaţia adresată regelui Iordaniei de a face o vizită în ţara noastră în 2019, acesta confirmând.

"Preşedintele României şi Regele Iordaniei au apreciat caracterul excelent al relaţiilor bilaterale la nivel politic, întrevederea fiind un bun prilej pentru a discuta despre modalităţile concrete de aprofundare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, dorinţă manifestată de ambii înalţi oficiali. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a evocat potenţialul crescut de colaborare în acest domeniu. În acest sens, s-a discutat organizarea celei de-a doua ediţii a Forumului Economic româno-iordanian în 2019, la Bucureşti. De asemenea, cei doi şefi de stat au apreciat cooperarea deosebită existentă deja în domeniul medical şi al educaţiei, precum şi potenţialul de dezvoltare al acesteia. Regele Iordaniei a exprimat aprecierea sa faţă de comunitatea de români din regat, precum şi contribuţia acesteia la dezvoltarea societăţii iordaniene", transmitea atunci Administraţia Prezidenţială.

Totodată, cei doi înalţi oficiali au discutat despre oportunităţile pe care le prezintă exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, preşedintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea ţării noastre de a acţiona în această calitate pentru consolidarea relaţiei dintre UE şi Iordania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Mar 2019

Iordania e un regat cu relatii foarte bune cu UK si multe alte tari....o sa intram in spirala excluderilor acum din toate tarile arabe si ANGLIA.Cineva a vrut sa-si faca ambitia cu arabii si s-a folosit de PROASTA CEA DOCILA marioneta flausatului ca sa distruga complet orice fel de respect pentru Romania in lume
MR.DEAN
26 Mar 2019

DOAMNE, VINO DOAMNE, SA VEZI CE-A MAI RAMAS DIN OAMENI. MĂI CUCOANA BLONDĂ SI SUB ORICE CRITICĂ DE " INTELIGENTA", DU- TE NEICĂ DRACULUI ACASA SI LASA- NE. TOAPO, UITA- TE LA MERSUL TAU PE TOCURI, ÎNVAȚĂ SA CALCI PE PAMANT CA POLITICA E PTR OAMENI NU PTR VITE..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray