2019-12-13 14:40

Represaliile Guvernului de la Beijing: Pagina de Internet a BBC a fost blocată

 |  23:01
Represaliile Guvernului de la Beijing: Pagina de Internet a BBC a fost blocată

Regimul comunist din China a instituit o puternică cenzură pe Internet. Autorităţile încearcă astfel să blocheze accesul la informaţii incomode.

Pagina de Internet a canalului britanic de televiziune BBC a fost blocată miercuri după difuzarea unor înregistrări. Poliţiştii din Hong Kong sunt arătaţi în timp ce agresează un bărbat care participa la protestele antiguvernamentale, informează Mediafax. Jo Floto, directorul BBC pentru regiunea Asia, a calificat acţiunea ca parte a programului de „înăsprire a cenzurii” pe care îl derulează Guvernul chinez.

Autorităţile de la Beijing au impus o cenzură drastică a paginilor de Internet pentru a bloca transmiterea informaţiilor referitoare la protestele din Hong Kong. Reţelele sociale Twitter,  Facebook, platforma de fotografii Instagram, precum şi site-urile New York Times şi Bloomberg sunt blocate. Cenzura nu afectează însă canalul american de televiziune CNN, a cărui pagina de Internet încă mai poate fi accesată.

În decembrie 2010, site-ul BBC a fost blocat timp de mai multe zile, înainte şi după ceremonia de atribuire a Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo. Versiunea în chineză este blocată total de la momentul lansării în 1999.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray