2020-08-08 03:46

Republica Moldova: Chişinăul nu se teme de „tăierea” gazelor

 |  19:40
Republica Moldova: Chişinăul nu se teme de „tăierea” gazelor

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, nu crede că sistarea livrării de gaz rusesc în Europa de către Ucraina este posibilă, aşadar, în prezent, acest aspect nu constituie motiv de îngrijorare. Pe de altă parte, şeful Executivului a anunţat că în următoarele săptămâni vor fi propuse diferite soluţii în cazul în care apare această problemă.

„Nu este un motiv de îngrijorare. În primul rând, nu cred că o astfel de decizie va fi luată, fiindcă va afecta nu doar relaţiile dintre Moscova şi Kiev, nu doar situaţia din Republica Moldova, dar şi situaţia mai multor ţări din Europa Centrală, care depind sută la sută de livrările de gaze din Federaţia Rusă. În al doilea rând, noi avem soluţii. Este prematur să vorbim despre o astfel de evoluţie ipotetică. Cred că în câteva săptămâni o să putem să vă informăm şi despre soluţiile de rezervă, dar nu cred că vom ajunge în astfel de situaţii”, a precizat Iurie Leancă.

Rada Suprema a Ucrainei a aprobat recent în prima lectură proiectul de lege privind sancţiunile pentru Rusia. În virtutea acestui act normativ, Kievul ar putea interzice transportul gazelor rusești în Europa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz