2020-05-25 14:55

Republica Moldova e în stradă. Proteste violente în mai multe orașe

 |  20:53
Republica Moldova e în stradă. Proteste violente în mai multe orașe

Instabilitatea situației politice actuale din țară a scos moldovenii din mai multe orașe ale țării în stradă. Sute de oameni îi cer președintelui moldovean, Nicolae Timofti, să numească un alt candidat pentru funcția de premier și să nu aprobe alegeri anticipate.

In centrul orasului Hancesti, sute de oameni s-au adunat pentru a protesta fata de alegerile anticipate, care ar putea fi invocate de presedintele moldovean in cazul in care nici a doua propunere pentru functia de premier nu va obtine voturile Parlamentului, informeaza Publika.md.

Cei care au iesit in strada marti condamna instabilitatea politica din tara, iar prelungirea acestei situatii nu face decat sa impiedice autoritatile locale sa implementeze proiecte care sa creasca nivelul de trai al locuitorilor, sustine primarul orasului Hancesti, Alexandru Botnari.

"Ne-am saturat de situatia actuala din tara. Vrem sa fim increzatori in ziua de maine si de aceea ii cerem presedintelui sa ne auda. Lumea e dezamagita. Si-a pierdut toata increderea in partide, politicieni, trebuie sa se ia o decizie corecta", a declarat unul dintre protestatari.

Mitinguri au avut loc si in Cahul, la care au participat zeci de oameni, dar si in Chisinau. Protestatarii au scandat in fata sediului Partidului Liberal (PLM), al celui Liberal-Democrat (PLDM) si al Partidului Democrat (PDM) din Chisinau, solicitand un guvern unitar si stabil.

"Tara are nevoie de stabilitate, tara are nevoie de prosperitate. Alegerile anticipate vor duce tara la saracie si la declin", a militat o protestatara in Cahul.

Saptamana trecuta, Ion Sturza, candidatul la functia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renuntat la sarcina investirii Cabinetului sau, denuntand lipsa sustinerii pentru un guvern proeuropean, dupa ce in Parlamentul Republicii Moldova nu s-a intrunit cvorumul, in vederea aprobarii listei sale de ministri propusi si a programului de guvernare pentru 2016-2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

SăRACII DE EI....
12 Ian 2016

Sunt într-o situație disperată! Îmi pare rău de/pentru ei....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine