2020-02-28 23:34

Reuniunea de 50 de ani a membrilor Asociației de Prietenie Vietnam-România. Peste 4.000 de intelectuali, formați în țara noastră, fac parte din elita statului asiatic

 |  13:08
Reuniunea de 50 de ani a membrilor Asociației de Prietenie Vietnam-România. Peste 4.000 de intelectuali, formați în țara noastră, fac parte din elita statului asiatic

Recent, la Hanoi, a avut loc reuniunea promoției 1968 a studenților vietnamezi care au studiat în România, membri în cadrul Asociației de Prietenie Vietnam-România.

Organizația numără peste 4.000 de membri, foști studenți care au urmat cursuri ale universităților românești, din 1955 și până în prezent.

Cei 4.000 sunt acum cadre universitare, cercetători în chimie, ingineri constructori, funcționari în ministerele din Vietnam sau cadre de conducere din statul asiatic. Președintele acestui grup de prietenie este dl. Tong Van Nga, fost ministru al Construcțiilor în Vietnam, absolvent al Facultății de Petrol și Gaze în anul 1965. Vicepreședintele Asociației este dl. Hohng Trung Du, doctor în matematici la Academia de Științe și Tehnologie din Vietnam, fost diplomat în România și fost ambasador al Vietnamului în Polonia.

În luările lor de cuvânt, cei prezenți au evocat prietenia româno-vietnameză, dar mai ales au ținut să mulțumească pentru faptul că datorează formarea lor profesională poporului român și profesorilor din România.

Reuniunea de suflet a foștilor studenți vietnamezi, ce s-au format în țara noastră, s-a bucurat și de prezența diplomaților Ambasadei României de la Hanoi. Cu această ocazie, Excelența Sa ambasadorul Valeriu Arteni a ținut să transmită un mesaj de felicitare pentru cei prezenți.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine