2020-05-29 04:33

Rusia: 63% dintre ruşi susţin politica lui Vladimir Putin în Ucraina

 |  00:11
Rusia: 63% dintre ruşi susţin politica lui Vladimir Putin în Ucraina

Acţiunile liderului rus Vladimir Putin în criza din Ucraina sunt aprobate de cea mai mare parte a ruşilor. Aproape două treimi dintre aceştia se declară de acord cu Kremlinului.

Centrul rus pentru Studiul Opiniei Publice (VŢIOM) a anunţat luni că aproximativ două treimi (63%) dintre ruşi susţin abordarea preşedintelui Vladimir Putin în criza ucraineană. Procentul este mai ridicat în oraşele mari (75%), excepţie făcând locuitorii din Moscova şi Sankt Petersburg unde doar 37% se pronunţă în favoarea acţiunilor lui Putin, informează Agerpres.  9% dintre ruşi se tem că intervenţia lui Vladimir Putin va duce la agravarea conflictului, în vreme ce 18% sunt de părere că acţiunile Kremlinului nu au efect asupra a ceea ce se întâmplă în ţara vecină.

În jur de 47% dintre respondenţi cred că liderul de la Kremlin urmăreşte aducerea păcii, în vreme ce 36% consideră că Putin încearcă să împiedice desfăşurarea trupelor NATO în Ucraina. Apărarea vorbitorilor de limbă rusă (33%) şi garantarea intereselor economice ruseşti (29%) au fost identificate ca fiind alte posibile obiective ale lui Vladimir Putin.

Conform VȚIOM, sondajul a fost realizat în baza răspunsurilor a 1.600 de persoane din 130 de localități și 42 de regiuni ale Federației Ruse, în perioada 26 – 27 iulie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine