2020-06-06 23:54

RUSIA afirmă că regimul sirian NU a folosit arme CHIMICE la Douma

 |  12:53
RUSIA afirmă că regimul sirian NU a folosit arme CHIMICE la Douma

Rusia a afimat, duminică, că regimul sirian nu a folosit arme chimice în timpul raidurilor sale împotriva rebelilor din Douma, în Ghouta de Est, contrar suspiciunilor pe care le au Statele Unite.

“Negăm ferm această informaţie. Noi suntem pregătiţi ca după eliberarea oraşului Douma să trimitem imediat specialişti ruşi în domeniul apărării nucleare, chimice şi biologice pentru a strânge date care vor confirma că aceste acuzaţii sunt fabricate”, a declarat generalul Iuri Evtuşenko, şeful Centrului rus de reconciliere a beligeranţilor în războiul din Siria.

SUA au denunţat, duminică, un posibil atac chimic al forţelor siriene în Ghouta de Est, unde raidurile regimului s-au soldat cu 70 de morţi în rândurile civililor, vineri şi sâmbătă, potrivit News.ro.

“Aceste informaţii, dacă vor fi confirmate, sunt ceva îngrozitor şi necesită un răspuns imediat al comunităţii internaţionale”, a declarat Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Regimul sirian a fost acuzat de mai multe ori că a folosit arme chimice împotriva rebelilor, de la începutul conflictului din regiune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine