2020-04-07 13:28

Rusia anunţă încetarea Tratatului INF la iniţiativa SUA

 |  12:28
Rusia anunţă încetarea Tratatului INF la iniţiativa SUA

Rusia a anunţat vineri încetarea Tratatului de dezarmare nucleară privind Forţele Intermediare Nucleare (INF) 'la iniţiativa' SUA, în timp ce Washingtonul urma să facă un anunţ oficial în acest sens privind retragerea Statelor Unite din acest pact încheiat la sfârşitul Războiului rece, informează AFP şi TASS.

'La 2 august 2019, la iniţiativa americană, îşi încetează validitatea Tratatul semnat la 8 decembrie 1987 la Washington de către Uniunea Sovietică şi SUA privind lichidarea rachetelor cu rază intermediară', se menţionează într-un comunicat al Ministerului de Externe rus.

Tratatul viza doar Rusia şi SUA. Washingtonul şi-a anunţat suspendarea participării la INF începând cu 2 februarie. Rusia a reacţionat printr-o decizie similară în aceeaşi zi, rezervându-şi dreptul la un răspuns simetric în materie de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, cu lansare de la sol.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Rusia de 'încălcare substanţială' a pactului, dar Moscova a respins constant acuzaţiile.

Tratatul INF, semnat de SUA şi URSS în 1987, a interzis rachetele cu lansare de la sol capabile să transporte focoase nucleare pe o distanţă între 500 şi 5.500 de kilometri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-02Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Aug 2019

s-a tot speculat aiurea cu chestiile astea .De fapt adevarul e cam asa -din 1987 pana acum tehnologiile au evoluat extrem de mult si vechiul tratat nu mai are cum sa se refere la noile sisteme hi-tech de aparare-atac.Urmeaza probabil sa se incheie un nou tratat care sa cuprinda mai multe parti semnatare nu numai USA si Rusia,deoarece sunt mai multe tari care cer asta.Exact asa a declarat recent presedintele Trump
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine