2020-08-04 19:17

Rusia avertizează România, Turcia şi Polonia că vor deveni "ostaticele practicilor americane iresponsabile"

 |  14:55
Rusia avertizează România, Turcia şi Polonia că vor deveni "ostaticele practicilor americane iresponsabile"

Un oficial rus a reproşat SUA că nu au oferit Moscovei un "schimb de informaţii" cu privire la scutul european antirachetă şi a avertizat popoarele român, turc şi polonez că "vor deveni ostaticele practicilor americane iresponsabile", relatează RIA Novostti în pagina online, citat de Mediafax.

"Nimeni din Statele Unite nu a oferit două centre de procesare sau vreun schimb în timp real" de informaţii, a declarat miercuri pentru agenţia rusă de stat Evgheni Lukianov, adjunctul preşedintelui Consiliului de Securitate rus.

Oficialul rus a mai precizat că decizia finală de instalare a componentelor sistemului european de apărare antirachetă în România, Turcia şi Polonia le revine acestor state suverane.

"Nu suntem mulţumiţi de deciziile acestor ţări, dar este important ca popoarele lor să ştie că vor deveni ostaticele practicilor americane iresponsabile", a spus Evgheni Lukianov.

Americanii au în prezent pe teritoriul lor două sisteme strategice de apărare, unul în Alaska şi celălalt în California, şi lucrează la construirea celui de-al treilea în Europa. Rusia deţine doar un sistem similar, amplasat în regiunea Moscovei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz