2020-01-20 19:29

Rusia, îngrijorată de manevrele NATO din Marea Neagră şi Marea Baltică

 |  15:46
Rusia, îngrijorată de manevrele NATO din Marea Neagră şi Marea Baltică

Puterea rusă analizează măsuri de combatere a manevrelor NATO din Marea Neagră şi Marea Baltică. Anunţul a fost făcut de ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko.

Aleksandr Gruşko, reprezentantul rus la NATO, a declarat vineri că Rusia este îngrijorată de acţiunile NATO din Marea Neagră şi Marea Baltică. Acestea ar putea duce, potrivit oficialului Moscovei, la „o modificare substanţială a echilibrului strategic şi regional”.

Gruşko a precizat că Rusia analizează ce soluţii ar putea adopta pentru a „contracara şi neutraliza posibile ameninţări” din partea alianţei militare occidentale, informează Mediafax. „Totul va face subiectul unei analize atente a instituţiilor abilitate din Rusia, în primul rând pentru stabilirea măsurilor pe care trebuie să le luăm pentru a ne asigurarea securitatea”, a mai spus Aleksandr Gruşko.

La reuniunea NATO din Ţara Galilor, statele din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord au căzut de acord asupra necesităţii de a menţine o „prezenţă continuă” în Europa de Est. Misiunile de patrulare aeriană vor fi continuate şi numărul exerciţiilor militare va creşte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray