2020-08-12 15:27

Rusia ne ameninţă: Renunţaţi la scutul antirachetă de la Deveselu

 |  20:53
Rusia ne ameninţă: Renunţaţi la scutul antirachetă de la Deveselu

Ruşii avertizează România şi SUA să conştientizeze responsabilitatea montării sistemelor antirachetă de la Deveselu şi să renunţe la plan “cât nu este prea târziu”.

Decizia de instalare a sistemelor de tip MK-41 (Aegis, conform terminologiei NATO) "risca sa devina o provocare grava la adresa securitatii internationale", a declarat, potrivit Interfax, Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare si controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

"Acest pas va fi o noua incalcare flagranta de catre Statele Unite a Tratatului fortelor nucleare intermediare", a acuzat oficialul rus. "Statele Unite si Romania trebuie sa inteleaga amploarea reala a responsabilitatii acestui sistem si sa isi dea seama ca pot renunta la acest plan cat nu este prea tarziu", a adaugat Mihail Ulianov.

Moscova a acuzat de multe ori ca sistemele antiracheta care urmeaza sa fie instalate in Romania si Polonia reprezinta incalcari ale prevederilor Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), deşi, în nenumărate rânduri, SUA a negat acest lucru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-13Parerea ta...

TREZITIVA SPERIOTORILOR
12 Oct 2015

Si asa stiu tot de la inceput , de baza . oameni lor de la Alro Slatina , cu Cocos - Udrea sau mutat la Caracal- Deveselu . Au oameni si la constructia bazei . Zona o cunoaste de cind erau cu Migurile . Vechi oameni sau transferat , adaptat , la noua politica , numai sa roada ciolanul . ha , ha ,ha .
DAN
12 Oct 2015

Putin se simte.. amenintat de niste dispozitive... defensive !!! Foame mare la orizont in Rusia, ca trebuie - musai - sa cauti motive de galceava/razboi cu lumea. Istoria ne-a invatat ca cele mai mari imperii au disparut tocmai cand credeau ele ca sunt invincibile... Si-au pierdut ratiuniea tovarasii rusi ?
CROCODILUL FLAMAND
13 Oct 2015

CIRC IEFTIN DIN MAI MULTE MOTIVE 1-SCUTUL E AL NATO,IAR ROMANIA NU ARE VREO LEGATURA CU SCUTUL 2-SISTEMELE OFENSIVE RUSESTI POT TRECE USOR DE SCUT 3-RUSIA SI VESTUL CAM INTOTDEAUNA AU CATE O INTELEGERE SECRETA SA NU SE LUPTE DIRECT INTRE EI CI PRIN TOT FELUL DE INTERPUSI CA IN AFGHANISTAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz