2020-01-28 22:21

Rusia și Statele Unite, scandal la nivel înalt

 |  21:40
Rusia și Statele Unite, scandal la nivel înalt

Schimb dur de replici intre purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american si corespondenta Russia Today. Subiectul a fost conflictul din Siria.

John Kirby a acuzat-o pe corespondenta televiziunii rusesti, Gayane Chichakyan, ca pune intrebari "absolut prostesti" in momentul in care aceasta punea intrebari insistente despre pozitia americana legata de prezenta trupelor turcesti in Irak. Diplomatia americana organizeaza in fiecare zi un lung briefing, difuzat in direct la televiziune si pe internet, care ofera un tur de orizont complet asupra crizelor mondiale in care Washingtonul are un cuvant de spus: zeci de ziaristi acreditati - americani, europeni, asiatici sau arabi - dialogheaza cu purtatorul de cuvant intr-o atmosfera cel mai adesea amicala.

Dar joi, ziarista Russia Today, care participa in mod regulat la conferinte, a revenit de mai multe ori asupra intrebarii daca Washingtonul "aproba" sau nu prezenta militara turca in nordul Irakului, fara permisiunea Bagdadului.

Departamentul de Stat a afirmat in aceasta saptamana ca cele doua tari aliate cu SUA trebuie sa rezolva intre ele acest diferendum si a refuzat sa se pronunte pentru o parte sau alta.

"O alta intrebare ridicola. De cate ori sa spunem ca nu e treaba noastra?", a replicat Kirby, la revenirile insistente ale ziaristei.

"Nu pot sa cred ca nu va e jena sa adresati aceste intrebari. Ar trebui sa va uitati la aceste intrebari si aproape sa radeti de dvs, nu? E absolut nebunesc!", a adaugat acesta, vizibil enervat.

In conditiile in care Gayane Chichakyan insista asupra faptului ca SUA par indiferente in fata prezentei trupelor rusesti in Irak, John Kirby a ridicat tonul. "Observ ca RT pune foarte rar intrebari dificile propriului dvs. guvern", a spus el. "Aici, la departamentul de Stat, puteti veni sa puneti ce intrebari vreti. Si puteti fi oricat de acuzatori in aceste intrebari, unele dintre ele complet ridicole", a continuat Kirby.

"Ce intrebare era ridicola, domnule? (...) Pentru care ar fi trebuit sa imi fie jena?, a replicat calm ziarista, inainte ca purtatorul de cuvant sa incheie briefingul, conform hotnews.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine