2019-12-14 12:55

Rusia: Vladimir Putin l-a omagiat pe Evgheni Primakov, fost şef al KGB

 |  20:01
Rusia: Vladimir Putin l-a omagiat pe Evgheni Primakov, fost şef al KGB

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a adus luni un omagiu fostului premier şi director al KGB, Evgheni Primakov. Potrivit liderului rus, Primakov a avut un rol important în consolidarea puterii Moscovei.

Câteva sute de ruşi i-au adus luni un omagiu lui Evgheni Primakov, fost şef al serviciilor de spionaj KGB şi fost prim-ministru al Federaţiei Ruse, decedat vineri la vârsta de 85 de ani. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, l-a descris pe Primakov „un mare cetățean” care a obţinut „cele mai bune rezultate peste tot pe unde a trecut”. Potrivit preşedintelui rus, prin activitatea sa, fostul şef al KGB a întărit poziţia Rusiei în lume.

Evgheni Primakov a activat ca jurnalist al Pravda şi colaborator al KGB, ulterior fiind numit funcţionar în aparatul de stat. În ultimii ani ai URSS, el a fost unul dintre principalii consilieri diplomatici ai liderului sovietic Mihail Gorbaciov şi a ajuns lider al KGB. Primakov va fi înmormântat în cimitirul de lângă Mânăstirea Novodevicie, una dintre cele mai importante din Rusia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray