2019-09-18 17:16

RUSIA VOTEAZĂ. Criticat dur din exterior, PUTIN se pregătește să câștige detașat al patrulea mandat

 |  10:14
RUSIA VOTEAZĂ. Criticat dur din exterior, PUTIN se pregătește să câștige detașat al patrulea mandat

Peste 107 milioane de alegători ruşi sunt chemaţi duminică la urne, începând cu ora locală 08:00, în cadrul alegerilor prezidenţiale în Rusia, la care actualul şef al statului Vladimir Putin urmează să fie reales - fără surprize - pentru al patrulea mandat, pe fondul escaladării tensiunilor cu Occidentul, relatează AFP, citată de Agerpres.

Având în vedere diferenţa de fus orar, birourile de vot s-au deschis încă de sâmbătă, 20:00 GMT, în Extremul Orient rus, unde alegătorii au fost primii care s-au putut prezenta la urne. Canalul televiziunii publice, Rossia-24, a difuzat imagini cu deschiderea birourilor de vot la Petropavlovsk-Kamceatsk, în peninsula Kamceatka, şi la Anadîr, în districtul autonom Ciukotka. Acuzat de Londra că ar fi "ordonat" otrăvirea unui fost spion rus în sud-vestul Angliei, condamnat la ONU pentru sprijinul acordat preşedintelui Bashar al-Assad în Siria, confruntat cu noi sancţiuni din partea SUA pentru ingerinţa Moscovei în alegerea lui Donald Trump, Vladimir Putin a fost supus unor critici  externe de o rară intensitate în ultima săptămână de campanie. Dezminţiri, schimburi de acuzaţii şi ameninţări cu represalii reciproce care au ritmat această săptămână rezumă un mandat marcat de întoarcerea în forţă a Rusiei pe scena internaţională, de instalarea unui climat de cvasi-Război rece pe fondul conflictului sirian, al anexării Crimeii şi al insurecţiei proruse în estul Ucrainei.

Ce șanse au cotracandidații lui PUTIN

 

Creditat cu aproape 70% din intenţiile de vot, omul forte al Rusiei, lăudat pentru că a readus stabilitatea după anii 1990 - cu preţul unei restrângeri puternice a libertăţilor, potrivit criticilor săi - nu are niciun motiv de îngrijorare. La 65 de ani, el se aşteaptă să câştige un al patrulea mandat care să-l aducă la putere până în anul 2024, la aproape un sfert de secol după ce a fost desemnat ca succesor de Boris Elţin. Candidatul multimilionar al Partidului Comunist, Pavel Grudinin, este creditat cu 7% din voturi, iar ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski cu 5%, în faţa jurnalistei liberale Ksenia Sobceak (1-2%), alţi patru candidaţi trebuind să se mulţumească cu scoruri neglijabile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

NATO, revenirea la origini Conflictele militare care au apărut în ultima vreme precum ciupercile după ploaie par să fi luat NATO prin surprindere, reacţiile organizaţiei fiind de multe ori întârziate şi trădând o oarecare indecizie. Siria, Irak, Ucraina, şicanele dintre China şi vecinii săi din Asia sunt tot atâtea teste pentru cea mai puternică organizaţie a lumii. Iar toţi cei interesaţi privesc, analizează orice ezitare şi trag concluziile care se impun
25 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray