2020-07-11 17:16

S-a comis: Cel mai urât ATAC ARMAT din istoria modernă a unei țări

 |  21:14
S-a comis: Cel mai urât ATAC ARMAT din istoria modernă a unei țări

Când au ajuns la fața locului, membrii forțelor de poliție au găsit mai multe victime înăuntrul și în afara locuinței. Însă nu au localizat suspectul. A fost o situație care a evoluat rapid, o scenă haotică…

În Canada a avut loc cel mai grav atac armat din istoria modernă a țării. Gabriel Wortnam, s-a deghizat în polițist și a ucis cel puțin 16 oameni într-o provincie din estul țării. Pe parcursul a 12 ore, atacatorul a mers – cu o mașină care semăna cu una a poliției federale canadiene, în mai multe locuri unde a deschis focul. Ucigașul a fost identificat drept un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani. Deocamdată nu se cunosc motivele sale, dar nu sunt indicii că ar fi de natură teroristă. Bărbatul a fost împușcat mortal de forțele de ordine, potrivit thedailybeast.com.

Chris Leather, ofițer al Poliției din Nova Scoția a relatat următoarele: „În urma mai multor apeluri la 911, poliția federală canadiană a pornit către o adresă din Portapique, comitatul Colchester. Când au ajuns la fața locului, membrii forțelor de poliție au găsit mai multe victime înăuntrul și în afara locuinței. Însă nu au localizat suspectul. A fost o situație care a evoluat rapid, o scenă haotică. Am securizat zona și am pornit în căutarea suspectului. Căutările inițiale au condus către mai multe locații, inclusiv unele care erau incendiate. Căutarea s-a încheiat după localizarea suspectului. Pot confirma că este decedat”.

O polițistă de 23 de ani, ucisă

Lee Bergman, comandantul Poliției din Nova Scotia a spus că este “o zi devastatoare pentru Nova Scotia, o zi ce ne va rămâne în minte în anii ce vor urma. Ce s-a întâmplat noaptea trecută și în această dimineață este dincolo de orice înțelegere. O polițistă de 23 de ani, ucisă în această dimineață în timp ce răspundea la incidentul armat. Heidi își făcea datoria și și-a pierdut viața în timp ce îi proteja pe cetățenii pe care îi servea.”

Justin Trudeau, premierul Canadei a subliniat că „toți am urmărit la știri ce s-a întâmplat. Gândurile mele sunt alături de cei afectați de această situație îngrozitoare. Vreau să mulțumesc poliției pentru munca depusă și oamenilor care au cooperat cu autoritățile.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz