2019-08-17 17:56

S-a stabilit oficial: “Nepotismul” este permis la Casa Albă!

 |  09:38
S-a stabilit oficial: “Nepotismul” este permis la Casa Albă!

P24

Departamentul american de Justiţie găsit soluţia juridică pentru ca preşedintele Donald Trump să-şi poată angaja ginerele la Casa Albă, fără să încalce legile federale antinepotism. Potrivit presei americane, şi fiica sa, Ivanka Trump, va avea un rol important.

Departamentul a explicat că preşedintele are autoritate specială de angajare, care scuteşte funcţiile de la Casa Albă de legea federală, care îi interzice şefului statului să numească rude la conducerea unei agenţii federale. Astfel, Donald Trump poate să îl angajeze liniştit pe ginerele său Jared Kushner în funcţia de consilier de rang înalt la Casa Albă, scrie New York Times. Anterior, presa a scris că numirea lui Kushner încalcă o lege din 1967 care stipulează că niciun funcţionar - de la preşedinte şi până la directorii de nivel inferior din agenţiile federale - nu pot angaja sau promova rude. Kushner, înrudit cu Trump prin căsătoria cu fiica acestuia, dar nu prin sânge, este ineligibil potrivit legii, care include explicit “ginerii”, scria presa în luna decembrie.

Numirea atrăgea suspiciunea unui posibil conflict de interese cu privire la un program chinez de dezvoltare imobiliară în care este implicat şi Jared Kushner. În spaţiul public se lansase deja întrebarea dacă numirea unui ginere al preşedintelui-ales încalcă legislaţia antinepotism de la Casa Albă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Vremuri interesante la orizont Să te ferească cerul de vremuri interesante, zice un vechi proverb chinez, mai actual astăzi ca niciodată. Pentru că, de data asta, se pare că vremurile interesante chiar ne-au ajuns din urmă și sunt atât de palpitante, încât nimeni nu are nici o idee despre ceea ce urmează să se întâmple. Și nu e vorba doar de România, senzația este că lumea, în ansamblul ei, își pierde reperele și intră într-o zonă periculoasă și necunoscută, cel puțin pentru cei care nu au trăit epoca Războiului Rece
15 Noi 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray