2020-08-03 16:06

S-au ANULAT măsurile de izolare. Unde și de ce

 |  20:27
S-au ANULAT măsurile de izolare. Unde și de ce

Guvernul catalan a plasat regiunea din jurul oraşului Lleida în carantină în urmă cu o săptămână, din cauza creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus, interzicând intrarea şi ieşirea din această regiune.

Instanţa de judecată a anulat măsurile de izolare impuse de guvernul catalan în oraşul Lleida pe motivul că sunt disproporţionate faţă de pericolul existent, conform DPA. Instanţa a anulat aceste restricţii pentru oraşul Lleida şi şapte municipalităţi vecine. Preşedintele regional, Quim Torra, a anunţat că guvernul va emite un decret pentru consolidarea măsurilor de izolare ce afectează 150.000 de oameni.

A generat confuzie

"Nu suntem de acord cu decizia instanţei şi nu o acceptăm. Eu voi purta răspunderea pentru cele ce se vor întâmpla, dar nu putem pune în pericol sănătatea oamenilor", a declarat preşedintele Torra pentru publicaţia La Vanguardia, citată de agerpres.ro. Conform publicaţiei citate, iniţial preşedintele a emis doar "recomandări" prin care îi îndemna pe oameni să rămână în case şi să nu le părăsească decât pentru activităţi esenţiale, fapt ce a generat confuzie.

Numărul în creştere de infectări din regiune este legat de muncitorii sezonieri din agricultură şi de persoanele aflate în casele de bătrâni. Cu peste 28.000 de decese puse pe seama noului coronavirus şi peste 250.000 de infectări, Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de noul coronavirus. Deşi numărul de infectări la nivel naţional a scăzut foarte mult de la jumătatea lunii mai, Spania se confruntă încă cu o serie de focare pe plan local, după ridicarea restricţiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz